Άλλαξε ριζικά το τοπίο στην παραλία των Μύλων στην Λευκάδα. Εκεί που χθες ήταν κατακλυσμένη από αυτοκίνητα, τροχόσπιτα και ότι άλλο ήθελε κανείς να παρκάρει πάνω στην παραλία, σήμερα ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο!

IMG_6310Προφανώς και παρενέβη η Δημοτική Αρχή, ώστε να μην έχουν πλέον πρόσβαση τα αυτοκίνητα. Τέλος η παράνομη στάθμευση πάνω στην παραλία. Μια παρέμβαση η οποία αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα δεν κατανάλωσε και πολλές ώρες από τον πολύτιμο χρόνο της Δημοτικής Αρχής. Άνοιξαν με την τσάπα μικρούς διαύλους, έριξαν χώμα, κάπου στήθηκε μια μπάρα αν δεν κάνουμε λάθος, γενικά καθάρισε το τοπίο!

Στην περιοχή όπου «φυλάσσεται» η πολύτιμη άμμος του διαύλου τα τροχόσπιτα εξαφανίστηκαν.

Τίθεται βέβαια το εύλογο ερώτημα, γιατί χρειάστηκε να περάσει το καλοκαίρι, να φτάσουμε στα άκρα για να γίνει το αυτονόητο. Να προστατεύσουμε το περιβάλλον, την περιουσία και τον πολιτισμό μας. Πρόκειται βέβαια για μια προσωρινή λύση, αλλά από το τίποτα κάτι είναι και αυτό. Είναι γεγονός όταν ο άλλος θέλει δίπλα του το αυτοκίνητο για να πάει για μπάνιο, όσες μπάρες και να στήσεις θα βρει τρόπο να τις παραβιάσει. Είναι θέμα χρόνου αλλά πάνω από όλα βέβαια θέμα παιδείας και οργάνωσης.

Κανείς δεν θέλει να διώξει τους τουρίστες και τους αθλητές από την παραλία. Αντιθέτως προκειμένου να απολαμβάνουν όλοι το μπάνιο τους και τα θαλάσσια σπορ χρειάζεται οργάνωση. Η Δημοτική Αρχή μπορεί με σχέδιο να φροντίσει τις παραλίες της ώστε και οι λουόμενοι να μένουν ευχαριστημένοι, αλλά και ο Δήμος να έχει έσοδα. Έχουμε ένα χρόνο μπροστά μας μέχρι το επόμενο καλοκαίρι να συζητηθεί και να δρομολογηθεί μια νέα κατάσταση στους Μύλους, φτάνει να υπάρχει η βούληση να αλλάξει η κατάσταση ουσιαστικά και όχι επιφανειακά.