Με το ματς κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών ολοκληρώθηκε ο κύκλος των φιλικών αναμετρήσεων που έδωσε η Δόξα στο διάστημα της προετοιμασίας της για την επιστροφή στους επίσημους αγώνες. Από το παιχνίδι που έγινε στην αχαϊκή πρωτεύουσα και τελείωσε με νίκη της ομάδας του Νίκου Βετούλα με σκορ 82-67, βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα για τον Βαγγέλη Ζιάγκο, με τον τεχνικό της Δόξας να βλέπει τους παίκτες του να βρίσκονται σε καλό αγωνιστικό επίπεδο παρά την πολυήμερη αποχή από αγώνες πρωταθλήματος.
Στο φιλικό εναντίον της πατρινής ομάδας, ο κόουτς της Δόξας είχε και την ευκαιρία να δοκιμάσει τις καινοτομίες που εισήγαγε στην τακτική αλλά και τις τροποποιήσεις που έκανε στον τρόπο παιχνιδιού, που θεωρήθηκαν επιβεβλημένες από την στιγμή που στο σύνολο συμμετέχει πλέον και ο νεοφερμένος Αλέξης Κυρίτσης.
Με την καταγραφή των θετικών και κυρίως των αρνητικών στοιχείων που εντοπίστηκαν στο ματς της Πάτρας, τα οποία θα επεξεργαστούν στις προπονήσεις της Πέμπτης και Παρασκευής, η προετοιμασία ενόψει Καβάλας εισέρχεται στην τελική ευθεία, με το μυαλό όλων πλέον να βρίσκεται εξ ολοκλήρου στο μεγάλο ματς του Σαββάτου. Ο… πονοκέφαλος πάντως δεν λείπει από τον Βαγγέλη Ζιάγκο, αφού οι τραυματίες Μουρατίδης και Βαγενάς που έχασαν το ματς με τον Απόλλωνα, θα λείψουν και από το σαββατιάτικο παιχνίδι.