ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ – ΝΙΚΗ =45-54

Νικηφόρα πρεμιέρα για την Νίκη, κόντρα στην αξιόμαχη φέτος Καλαμαριά. Σε ένα πρωτάθλημα 22 αγωνιστικών δεν μπορούμε να πούμε ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι η ομάδα της Λευκάδας πέρασε από μια δύσκολη έδρα, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος που ενίοτε κρύβει και εκπλήξεις, μας επιτρέπει να κάνουμε λόγο για ιδανικό ξεκίνημα. Οι παίκτριες του Νίκου Δουβίτσα τα πήγαν πολύ καλά στις αμυντικές τους υποχρεώσεις στοιχείο που τους επέτρεψε να ξεπεράσουν την νευρικότητα και τις λάθος επιλογές στην επίθεση (μεταξύ 11′ και 40′). Η Νίκη ξεκίνησε πολύ καλά την αναμέτρηση και στο 10′ προηγήθηκε με 16-9. Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν ισορροπημένο και δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά το σκορ. Στο δεκάλεπτο αυτό η Νίκη, όπως και στα επόμενα, έδειξε ότι χρειάζεται δουλειά στην επίθεση ώστε να βγουν σωστά τα συστήματα. Στην τρίτη περίοδο η Καλαμαριά επιχείρησε την αντεπίθεση, το 32-31 υπέρ της όμως, σύντομα με σερί 10-0 για την Νίκη, έφερε το σκορ στο 41-32 για την ομάδα της Λευκάδας. Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Νίκη δεν ανησύχησε, αφού το ματς είχε πάρει το δρόμο του. Πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης ήταν η Μαντώ Ψυχογυιού με 14 πόντους.
Το ματς με την Καλαμαριά ανήκει πλέον στο παρελθόν και το μυαλό όλων στο “στρατόπεδο” της Νίκης βρίσκεται στο ματς με αντίπαλο την Ολύμπια Λάρισας (Κυριακή 19/10). Την ομάδα που μαζί με την Νίκη πρόκειται να διεκδικήσει την πρώτη θέση του ομίλου. Η νίκη στο ματς της Κυριακής πέρα από το βαθμολογικό πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου αναμένεται να τονώσει την αυτοπεποίθηση των αθλητριών και να δώσει την καλή ψυχολογία για το υπόλοιπο του “μαραθωνίου”. Μέχρι το τζάμπολ της Κυριακής όμως, απαιτείται δουλειά ώστε να διορθωθούν τα όποια λάθη του σημερινού ματς και η ομάδα να γίνει πιο δυνατή για να μπορέσει να ξεπεράσει τα όποια εμπόδια βρεθούν στον δρόμο της.
Δεκάλεπτα: 9-16, 17-24, 32-41, 45-54
Διαιτητές: Καλέσης-Λαδάς
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ. (Νόμικος): Μαργαρίτη 3, Ζαμπουρίδου, Θεοδωρίδου 8(2), Καλαντίδου 7, Παλλάνη 3(1), Καζαντζή 11(1), Νικολαϊδου 2, Καϊμακτσή 9(1), Αραμπατζή, Τομπουλίδου, Φλώρου 2.
ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ(Δουβίτσας-Βαφιάς): Χαιριστανίδου 6, Αργυρού, Τζίμπο 3(1), Κανταρά 7, Μπαλλά 7, Κρητικού 6(2), Ψυχογυιού 14(2), Βουκελάτου, Σταματέλου, Δελαπόρτα, Μοσχοπούλου 11, Μπάρκα.