Όταν δεν έχεις όραμα και δεν σχεδιάζεις με προοπτική αναπόφευκτα ξεκινά η γκρίνια, λίγο μιζέρια, μετά σε πιάνει το άγχος της προβολής του “εγώ σου” γιατί αρχίζουν να εμφανίζομαι στον ορίζοντα οι εκλογές και έρχεται και ένα 49 vs 5 υπόγραφες να σε προσγειώσει για τα καλά. Μην ξεχνάμε και αυτή την δημοσκόπηση, τι την θέλαμε την ριμάδα! Εδώ δεν φτάνει μόνο να κάνεις ευχές, αυτό είναι αλήθεια! Χρειάζεται συλλογικότητα, εμπιστοσύνη και σοβαρότητα. Χρειάζεται το εγώ να γίνει εμείς, αλλά που τέτοια τύχη εμείς στην Λευκάδα! Έτσι φτάσαμε πάλι στο σημείο, αντί να κοιτάζουν την ουσία και την δουλειά τους, γιατί για αυτό τους πληρώνουμε, κάνουν ανάλυση για τις υπογραφές, για το ποιός είπε τί και πότε, και γιατί υπέγραψαν οι μεν, και ότι κορόιδεψαν οι δε….  Είναι ξεκάθαρο αλλά και ιδιαίτερα θλιβερό πως αυτό που ενδιαφέρει πρωτίστως τους αιρετούς είναι μην τυχόν και καρπωθεί πολιτικά οφέλη κάποιος πολιτικός τους αντίπαλος, παρά να επιτευχθεί οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα για τον τόπο! Έτσι έγινε και με το ΤΕΙ και την διεκδίκηση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση…

Έχουμε και την Στάζι του διαδικτύου

Προσπαθεί η Δημοτική Αρχή  τώρα να αντιστρέψει το κλίμα, να ξανακερδίσει κάτι από το χαμένο έδαφος. Δύσκολο εγχείρημα και σίγουρα δεν βοηθά η προπαγάνδα από τα γνωστά τσιράκια στα κοινωνικά δίκτυα. Παραμονεύουν μέρα νύχτα στο διαδίκτυο να ανακαλύψουν τι κακό έχουν γράψει πάλι τα κακά ΜΜΕ, κάτι μικροί σερίφηδες που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση του πολίτικου αφεντικού τους. Λιβανίζουν όλη μέρα, μιλούν για τα επιτεύγματα τους και απειλούν βέβαια όπως κάνουν σε αυτά τα καθεστώτα όσους δεν αναδεικνύουν το έργο τους και τολμούν να ασκήσουν κριτική.  Κακός σύμβουλος ο πανικός, ας δείξουμε ακόμα λίγη κατανόηση…

Μπαράζ ανακοινώσεων έχουμε τις τελευταίες ημέρες. Μια φανφαρική ανακοίνωση μετά την άλλη για τα επιτεύγματα της Δημοτικής Αρχής. Βέβαια τα έργα έχουν παρελθόν, παρόν και μέλλον. Καλό είναι να μη το ξεχνάμε αυτό στις πανηγυρικές ανακοινώσεις επιτευγμάτων.

Οι μελετητές ακόμα καταφθάνουν….

Μακάρι η Δημοτική Αρχή να αφιέρωνε τον ίδιο χρόνο και ενθουσιασμό που αφιέρωσε στο να μας αναλύσει το παρασκήνιο με τις υπογραφές για το ΤΕΙ στο Θέατρο Λευκάδας και την ολοκλήρωσή του! Πέρασαν τα Χριστούγεννα, πέρασε η Πρωτοχρονιά, πέρασαν τα Φώτα, φτάνουν οι Αποκριές  και εμείς ακόμα  περιμένουμε τους περιβόητους μελετητές που καταφθάνουν στην Λευκάδα από τον περασμένο Νοέμβριο να μας φέρουν την μελέτη για το Θέατρο Λευκάδας.

“Είναι στο DNA μας…”

Να θυμίσουμε λίγο σε όσους έχουν χάσει κάποια επεισόδια, λογικό τόσα χρόνια που παίζεται το έργο: Πριν 2 μήνες αναδείξαμε για πολλοστή φορά το θέμα του Θεάτρου Λευκάδας και την απραξία που το περιέβαλλε τα τελευταία χρόνια. Το θέμα είχε παραμεληθεί όπως μας επιβεβαίωσε και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων. Κατανοητό ότι δεν άρεσε και πολύ στον Δήμαρχο Λευκάδας αυτή η αποκάλυψη, έτσι με την γνωστή μέθοδο βγήκε στην αντεπίθεση μήπως και τον πιστέψει κάποιος αφού για όλα φταίνε τα κακά ΜΜΕ που τον αδικούν και τον στολίζουν με διάφορα… Εδώ ταιριάζει και το ανέκδοτο της ημέρας: «Για την Δημοτική Αρχή το ζήτημα της συζήτησης είναι στο DNA μας.»

Πήραμε μια γεύση από αυτό το DNA και τότε τον Νοέμβριο, όταν μας δασκάλευε ο Δήμαρχος πως «Σήμερα αυτή την στιγμή που μιλάμε κατέφθασαν οι μελετητές και ελπίζουμε μέχρι τέλος Νοέμβριου, αρχές Δεκεμβρίου θα έχουμε έτοιμη και την μελέτη του θεάτρου, που πολλοί από τους αγαπητούς εν Χριστώ αδελφούς των ΜΜΕ  μας στολίζουν με διάφορα, περί απραξίας και αφασίας. Αθόρυβα κάνουμε την δουλειά μας και όταν έρχεται η ώρα να τα ανακοινώσουμε, τα ανακοινώνουμε και δυστυχώς υπάρχει ένα 3% των συμπολιτών μας που στεναχώριουνται, τι να κάνουμε εμείς είμαστε με το 97%». 

Να το ξαναθυμίσουμε… εκκρεμεί η μελέτη για το Θέατρο Λευκάδας

Τα σχόλια για τα ποσοστά περισσεύουν… Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τα λόγια τα μεγάλα περί μελετητών, οι οποίοι από τον περασμένο Νοέμβριο καταφθάνουν στην Λευκάδα και αρχές Δεκεμβρίου θα έχουμε έτοιμη την μελέτη! Αυτά για την συνέπεια λόγων και πράξεων….

Και ενώ η Δημοτική Αρχή ενημερώνει σε τακτά διαστήματα για τις ενέργειες της και καλά κάνει, 2 μήνες μετά ακόμα δεν έχουμε ενημερωθεί σε τι στάδιο βρίσκεται η μελέτη για το Θέατρο. Επιλεκτική η ενημέρωση τελικά όσον αφορά και τα μεγάλα έργα στην Λευκάδα. Μάλλον αθόρυβα έφτασαν οι μελετητές, αθόρυβα ετοιμάζεται η μελέτη, θα τους πήρε και κάποιος τηλέφωνο να τους το ξαναθυμίσει….

Το Θέατρο Λευκάδας δεν αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής

Θα μπορούσαμε να δείξουμε μια επιείκεια, να δώσουμε άλλη μια περίοδο χάρητος γιατί είναι πρωτάρηδες, δεν ξέρουν πως λειτουργούν τα πράγματα, οι μελέτες και οι υπηρεσίες. Μετά από 3 χρόνια όμως όλα αυτά δεν ισχύουν. Είναι όλα θέμα προτεραιοτήτων και είναι ξεκάθαρο ότι το Θέατρο Λευκάδας δεν αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής. Αυτό άλλωστε μας το επιβεβαίωσε και η Περιφέρεια! Εμείς διαφωνούμε, το Θέατρο όφειλαν να το έχουν στις άμεσες προτεραιότητες με το που ανέλαβαν. Και θα επαναλάβουμε καμία Αρχή δεν έχει το δικαίωμα για αθόρυβες κινήσεις. Αν κρίνουμε από το ύφος και τις αντιδράσεις της Δημοτικής Αρχής προφανώς και το έχει ξεχάσει αυτό, έχει μπερδέψει τους ρόλους, ας το ξαναθυμίσουμε λοιπόν: Είναι υποχρεωμένη να απολογείται και να ενημερώνει τους πολίτες γιατί αυτούς υπηρετεί. Έχει υποχρέωση να απολογείται και να ενημερώνει για κάθε της βήμα που αφορά το τόπο και τα οικονομικά του.

Ειδικά φέτος το χειμώνα με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Φουαγιέ του Θεάτρου κατάλαβαν όλοι πως δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Όπως μαθαίνουμε θα αναβαθμιστεί ο συγκεκριμένος χώρος με βελούδινες καρέκλες, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται έως ότου γίνει το θαύμα του Θεάτρου. Από το τίποτα κάτι είναι και αυτό, αλλά ελλοχεύει και ο κίνδυνος του ουδέν μονιμότερο του προσωρινού!

Τέλος του μήνα θα είναι έτοιμη η μελέτη;

Να καταλήξουμε με το θέμα μας, σύμφωνα με πληροφορίες τέλος του μήνα θα είναι έτοιμη η μελέτη. Μένει να το δούμε αυτό βέβαια γιατί πολλά λέγονται. Δεδομένου ότι θα γίνει έτσι η Περιφέρεια θα διεκδικήσει τα 5 εκατομμύρια που θα χρειαστούν για το Θέατρο. Αυτά τα χρήματα είτε από πρόγραμμα ΕΣΠΑ, είτε από το πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων θα πρέπει πάση θυσία να βρεθούν. Και κάτι μου λέει πως θα βρεθούν. Και κάτι μου λέει ότι σύντομα η Δημοτική Αρχή θα μας ενημερώσει για το Θέατρο…. Και τα έχει κάνει όλα καλά, και κακώς δέχεται κριτική κλπ, κλπ… Υπάρχει ένα άρωμα εκλογών στην ατμόσφαιρα. Έτσι το μεγάλο αφεντικό τους σίγουρα θα δώσει και κάτι να γλυκάνει τους Λευκαδίτες για το 2019.

Μέχρι τότε όμως έχουμε να δούμε ακόμα πολλές παραστάσεις να ανεβοκατεβαίνουν στο σανίδι μέχρι να πέσει η αυλαία τους οριστικά.