Στις 13. Αυγούστου 2014, το πολιτιστικό σωματείο Νέα Χορωδία Λευκάδας γιόρτασε στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας τα 50 χρόνια ζωής με μία εξαιρετική παράσταση με χορούς απ’ όλη την Ελλάδα. Την βραδυά άνοιξε ο Πρόεδρος του συλλόγου, κος Άγγελος Παπαδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολυετή πορεία και προσφορά της Νεάς Χορωδίας στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού μας και στην ιστορία που άφησαν πίσω τους σημαντικά της στελέχη.

quotes
Στο τέλος της παράστασης, το σωματείο τίμησε πρωτοχορευτές και στελέχη που έχουν φύγει από την ζωή

Η Αγιομαυρίτικη Παρέα περνώντας μέσα από τον κόσμο που παρεβρίσκονταν στο θέατρο, ανέβηκε στην σκηνή και το πρώτο μέρος ξεκίνησε με χορούς από τα Επτάνησα ( κατά σειρά Κέρκυρα, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Κύθηρα). Το δεύτερο μέρος απαρτίζονταν από χορούς από την Μακεδονία και ακολούθησαν από Θράκη, Καππαδοκία, Μικρά Ασία. Καθ’ όλη την διάρκεια τα παιδιά του παιδικού χορευτικού τμήματος του συλλόγου προλογούσαν έχοντας σαν βάση τους

το ελληνικό αλφάβητό την κάθε χορευτική σουίτα που επακολουθούσε (“από Α θε ν’ αρχίσω…”). Προς το τέλος της παράστασης, το σωματείο τίμησε πρωτοχορευτές και στελέχη που έχουν φύγει από την ζωή, ανεβάζοντας στη σκηνή παιδιά τα οποιά κρατούσαν μπαλόνια και στο άκουσμα των ονομάτων τα ελευθέρωναν. Η βραδυά συνεχίστηκε με χορούς από  νησιά του Αιγαίου και έκλεισε με Ηπειρώτικους. Τέλος, το Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας με επικεφαλή τον κ. Αναστάσιο Γαζή βράβευσε το μουσικοχορευτικό όμιλο και ευχαρίστησε τους χορευτές για μια μαγευτική και άρτια παράσταση.