Το Σάββατο 12 Μαΐου, στις 19:00, θα γιορταστεί το τάι τσι τσουάν σε τέσσερις ελληνικές πόλεις ταυτόχρονα:

  • Αθήνα, Ζάππειο
  • Θεσσαλονίκη, Πάρκο Μ. Αλεξάνδρου
  • Ξάνθη, Πάρκο Λημνίου
  • Λευκάδα, Πάρκο Ποιητών

Στη Λευκάδα, στο Πάρκο ποιητών, θα είναι η ομάδα του Αντώνη Χριστοφίδη (taichichuan-lefkada.gr), μαθητή από το 2006 και τώρα βοηθού του δασκάλου Γιώργου Πετρούνια (του οποίου η ομάδα θα είναι στο Ζάππειο). Όσοι από το κοινό θέλουν θα μπορέσουν να ασκηθούν με τις ομάδες.

Το τάι τσι τσουάν είναι κινέζικη πολεμική τέχνη, αλλά πολλοί άνθρωποι ασκούνται σ’ αυτό κυρίως για τα υπόλοιπα οφέλη του. Χαρακτηριστικό είναι η βραδύτητα των κινήσεων κατά την άσκηση, που κάνει τους αμύητους να αναρωτιούνται πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολεμικά μια τόσο αργή κίνηση. Η απάντηση είναι πολύ απλή: σε μια μάχη οι κινήσεις θα γίνουν γρήγορα.

Η καλή φήμη του τάι τσι τσουάν οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα πολλαπλά οφέλη του. Είναι ευεργετικό για το μυοσκελετικό σύστημα, αλλά επίσης για το ανοσοποιητικό και γενικότερα για την υγεία. Δίνει δύναμη και ενέργεια, βοηθώντας ταυτόχρονα στη χαλάρωση. Ενισχύει την καλή ισορροπία στο σώμα αλλά και στη ζωή. Βοηθά στο να συγκεντρωνόμαστε σ’ αυτό που κάνουμε κάθε φορά, ενθαρρύνοντας το να ζούμε στο παρόν.