tc28

Είναι νεοφώτιστη, αποτελεί την έκπληξη του πρωταθλήματος της Α1 και είναι η ομάδα που οδηγεί την κούρσα στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας που έχει σχηματιστεί στον βαθμολογικό πίνακα. Αυτή είναι η Νίκη, η οποία την ημέρα της γιορτής της (συμπλήρωσε εννιά χρόνια ζωής) φιλοξένησε στην Λευκάδα τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος που είναι σε εξέλιξη. Η ήττα με σκορ 91-61 από το “τριφύλλι”, που μαζί με τον Ολυμπιακό αποτελούν τις δύο ομάδες του πρώτου γκρουπ δυναμικότητας, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ακυρώσει την φετινή συγκλονιστική προσπάθεια αθλητριών και προπονητών του λευκαδίτικου σωματείου. Τα λόγια του προπονητή του Παναθηναϊκού, Πέτρου Πρέκα, που απέδωσε τα εύσημα στην Νίκη, μαρτυρούν την εικόνα που έχει σχηματιστεί εκτός Λευκάδας για το φετινό οικοδόμημα της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του νησιού: “Συγχαρητήρια στην ομάδα της Λευκάδας, που είναι η φετινή έκπληξη του πρωταθλήματος και μέχρι τώρα έχει να δείξει μια πάρα πολύ καλή πορεία. Είναι αναμενόμενο κάποιες φορές μια νεοφώτιστη ομάδα να κάνει ένα κακό παιχνίδι και να χάσει με μεγάλη διαφορά, αλλά αυτό δεν ακυρώνει την προσπάθεια που γίνεται. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους”.

nikh-pao 15-16 proponhtes
Από την πλευρά του ο κόουτς Νίκος Δουβίτσας, που θα μπορούσε να “πατήσει” στην αξία του αντιπάλου και να δικαιολογήσει την ήττα, έκανε λόγο για “ντροπιαστική εμφάνιση”, δήλωση που δείχνει νοοτροπία πέρα από τα συνηθισμένα και αποδεικνύει γιατί αυτή η ομάδα κερδίζει καθημερινά την αναγνώριση από τους αντιπάλους της. “Το πρώτο πράγμα που θα πω είναι ένα μεγάλο συγνώμη από τον κόσμο. Επίσης από την διοίκηση που προσπαθεί και είναι συνέχεια δίπλα μας. Σίγουρα δεν ήταν καλή η εμφάνισή μας, φυσικά δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, αλλά η εικόνα μας ήταν ντροπιαστική και γι’ αυτό ζητάω συγνώμη” σημείωσε ο προπονητής της Νίκης και συνέχισε: “Ο Παναθηναϊκός ήρθε αγχωμένος, περιμένοντας εμάς να παλέψουμε. Από την πλευρά μας μόνο αυτό δεν κάναμε. Δεν είχαμε καλά ποσοστά. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Εμείς συνεχίζουμε με το επόμενο δύσκολο ματς στον Κρόνο. Για να ρεφάρουμε αυτή την ήττα στην έδρα μας και για να ξεπλύνουμε την ντροπή μας, πρέπει να πάμε στον Κρόνο και να κερδίσουμε”.
Με τις ψηλές (Σμιθ και Ισκιόγλου) να έχουν δύο φάουλ η καθεμία από το 5ο λεπτό, τον Παναθηναϊκό να έχει υψηλά ποσοστά ευστοχίας από μέση και μακρινή απόσταση και την Νίκη να σκοράρει μόνο με βολές από το 10′ έως το 18.40”, τα πράγματα έγιναν δύσκολα από νωρίς για την ομάδα της Λευκάδας. Το 8-0 μεταξύ 25′ και 27′ δεν είχε συνέχεια, γεγονός που επέτρεψε στον Παναθηναϊκό που κυριάρχησε στα ριμπάουντ (27-44) να πάρει το εύκολο “δίποντο”.
Δεκάλεπτα: 18-22, 33-46, 45-66, 61-91
ΝΙΚΗ (Δουβίτσας): Χαιριστανίδου 9 (1), Αργυρού, Καμπουράκη 9 (2), Γράψα, Παπαδοπούλου 3, Κρητικού 2, Ψυχογυιού 8 (1), Ισκιόγλου 4, Σμιθ 7, Λογοθέτη, Κρουκ 19 (3), Κανταρά.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πρέκας): Καλέντζου 13 (3), Δανούση, Αυτζή 16 (3), Καλημέρη 2, Κόνιαλη, Λύμουρα 9 (1), Σλούκα, Δίελα 14 (2), Αλμπάνεζ 5, Παντέλη, Ντέλβα 28, Κυριακοπούλου 4.