tc28

Στην ευστοχία των παικτών του, αλλά και στα ψυχικά αποθέματα που εμφάνισαν όταν η διαφορά μειώθηκε στο ένα καλάθι, απέδωσε ο προπονητής του Δούκα, Μάριος Γούναρης, την πρόκριση της ομάδας του επί της Δόξας. Ο τεχνικός της αθηναϊκής ομάδας προχώρησε και σε σχόλιο για το πρωτάθλημα της Α2 που θα ξεκινήσει το Σάββατο 3 Οκτωβρίου. Η συνέντευξη με τον Μάριο Γούναρη έχει ως εξής:
Ερ. Για τρία δεκάλεπτα η ομάδα σας ήταν πολύ καλή. Που οφείλετε αυτό; Στο κακό πρόσωπο της Δόξας ή σε άλλους παράγοντες;
Απ. Μπήκαμε έτοιμοι παρά τις απουσίες που υπήρχαν. Ίσως αυτό να συσπείρωσε τα παιδιά που εμφανίστηκαν αποφασισμένα να τα δώσουν όλα σε κάθε φάση. Αυτό έγινε στα τρία δεκάλεπτα, έτσι ήμασταν αρκετά εύστοχοι και γι’ αυτό πήραμε αυτή την διαφορά. Αντίθετα η Δόξα ήταν άστοχη έως το 30′ κι αυτό μας βοήθησε να έχουμε ένα τέτοιο σκορ στο σημείο εκείνο. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η πίεση της Δόξας και η κούραση η δική μας που δεν είχαμε αλλαγές κυρίως στους κοντούς, έφεραν το ματς στους δύο πόντους. Εκεί δείξαμε ψυχικά αποθέματα, βάλαμε κάποια κρίσιμα καλάθια και κατορθώσαμε να φύγουμε νικητές. Είναι πολύ νωρίς ακόμα, ουσιαστικά τα ματς Κυπέλλου τα βλέπουμε σαν ματς προετοιμασίας. Έτσι θα δούμε και το παιχνίδι με τον Προμηθέα.
Ερ. Έχετε τραυματίες για το ματς της Παρασκευής;
Απ. Δεν το ξέρω αυτή την στιγμή, Καυκής και Ροδοστόγλου είναι στο στάδιο της αποθεραπείας, ενώ ο Μολφέτας ταλαιπωρήθηκε από το ταξίδι λόγω του προβλήματος στην μέση. Όλα θα τα ξέρουμε κατά την επιστροφή μας στην Αθήνα.
Ερ. Με την αντίδραση στο τελευταίο πεντάλεπτο είστε ικανοποιημένος;
Απ. Αντέξαμε στην πίεση παρά την διαφορά και δείξαμε ότι είμαστε ομάδα που μπορεί να ξεπερνά τις δυσκολίες. Έτσι ξαναπήραμε διαφορά στο τέλος, κι αυτό ήταν το “κλειδί” που μας έδωσε την νίκη.
Ερ. Για το πρωτάθλημα τι έχετε να πείτε;
Απ. Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι απίστευτο. Είναι από τα πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων ετών. Είδατε και σήμερα τα αποτελέσματα σε όλα τα ματς. Όλες οι ομάδες είναι πολύ καλές, όλες οι ομάδες θα μπαίνουν στο γήπεδο για να κερδίσουν, άρα θα πρέπει να κοιτάζεις κάθε ματς χωριστά για να ξεπερνάς τις δυσκολίες.