Αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση που επικρατεί και επηρεάζει όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά όλη την Ευρώπη, αλλά και για μια ακόμα πιο εμπεριστατωμένη και αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών στην Γερμανία, με πρωτοβουλία του «Δημόσιου Τηλεοπτικού- Ραδιοφωνικού οργανισμού– ARD/MDR» άνοιξε ένας νέος δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας-Γερμανίας με την Δημοσιογράφο Κατερίνα Μεσσήνη.

Πολύ αρνητική είναι η εικόνα που προβάλλεται για την Ελλάδα και τα όσα συμβαίνουν στην χώρα της κρίσης, όχι μόνο από κάποια ΜΜΕ στην χώρα αλλά και από πολλά γερμανικά ΜΜΕ. Η κυβέρνηση δέχεται μετά την απόφαση για το Δημοψήφισμα, αλλά και γενικότερα για τον τρόπο που διαχειρίζεται την κρίση έντονη κριτική.

Προκειμένου οι Γερμανοί πολίτες να έχουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, συνεργείο της γερμανικής τηλεόρασης ήρθε στην Ελλάδα να καταγράψει τα γεγονότα όπως συμβαίνουν, αλλά και να δείξει τι βιώνουν πραγματικά οι Έλληνες της κρίσης.

Δεν είναι όλοι οι Έλληνες αυτό που θέλουν να δείχνουν τα κανάλια της Γερμανίας, προκειμένου να εξυπηρετούν και αυτά, όπως και τα δικά μας άλλωστε, είτε τοπικά, είτε πανελλαδικά συγκεκριμένα συμφέροντα.

Πως αντιμετωπίζουν οι Έλληνες όλο αυτό που συμβαίνει ειδικά τις τελευταίες ημέρες μετά το δημοψήφισμα και το μεγάλο ΟΧΙ;

Εκατομμύρια Γερμανοί θα παρακολουθήσουν την Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2015 μέσα από την εκπομπή “Plusminus” μια άλλη εικόνα για την Ελλάδα και του τι πραγματικά συμβαίνει.

Η Δημοσιογράφος Κατερίνα Μεσσήνη μίλησε για την Ελλάδα της κρίσης και του δημοψηφίσματος στην συνάδελφό της από την Γερμανία και είχε την ευκαιρία να μιλήσει και να δείξει στην Γερμάνια την Λευκάδα, το νησί από το οποίο κατάγεται και ζει τα τελευταία χρόνια.