Τα πανηγύρια στον Παλλευκάδιο για την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου δεν λένε να κοπάσουν, ενώ πολλοί είναι αυτοί που ζουν πλέον για τις στιγμές του μεγάλου αγώνα με την ευχή να έχει θετική κατάληξη για την ομάδα τους. Μέσα σε αυτό το κλίμα, υπάρχουν και κάποιοι που έχουν… ξεχαστεί στον ημιτελικό. Συνομιλώντας κανείς με αυτούς, το πρώτο πράγμα που διαπιστώνει είναι η πικρία τους για τον μη καταλογισμό του οφσάιντ στην φάση από την οποία ο Άρης Παληογιάννης πέτυχε το 0-1. Η κίνηση μπρος-πίσω του έμπειρου επιθετικού λίγο πριν ο Νίκος Νίκου του δώσει την κάθετη πάσα, δεν τον βοήθησε να αποφύγει το οφσάιντ, στάθηκε αρκετή όμως στο να μπερδέψει την βοηθό διαιτητή Αμαλία Κούτρα που “έχασε” την φάση και προκάλεσε τις φωνές των γηπεδούχων. Αν ο Λεντιόν Μπαλή δεν είχε ισοφαρίσει στο 89′ κι αν ο τελικός δεν είχε αυτή την εξέλιξη που όλοι γνωρίζουμε, οι άνθρωποι του Παλλευκάδιου θα διαμαρτυρόταν για πολύ καιρό στους ανθρώπους της ΕΠΣ.
Το ζήτημα ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι αν ο Άρης Παληογιάννης “ξεγέλασε” την βοηθό ή αν αυτή παρασύρθηκε από την κίνηση του παίκτη και “έχασε” την φάση. Η άποψή μας είναι ότι το συγκεκριμένο λάθος θα είχε αποφευχθεί αν στην θέση της Αμαλίας Κούτρα ήταν ένας βοηθός που μετράει περισσότερα… χιλιόμετρα στην γραμμή του πλαγίου άουτ. Η Επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣ Π-Λ, κατά τον ορισμό της διαιτητικής τριάδας του ημιτελικού Παλλευκάδιος – ΠΣ Πρέβεζα, δεν μέτρησε όσο θα έπρεπε την κρισιμότητα του αγώνα. Αν το είχε κάνει, θα είχε στείλει την βοηθό Αμαλία Κούτρα σε κάποιο από τα ματς της Β’ Κατηγορίας που διεξάγονταν την ίδια ώρα και θα είχε επιλέξει έναν βοηθό με τον οποίο η πιθανότητα λάθους θα είχε μειωθεί ακόμη περισσότερο.
Πέρα τώρα από αυτά που δεν έγιναν πριν τον ημιτελικό από την Επιτροπή διαιτησίας, η οποία θα πρέπει να ανάψει λαμπάδα στο μπόι του Λεντιόν Μπαλή (σκόρερ του 1-1), αφού την γλίτωσε από τις διαμαρτυρίες, αλλά και αυτά που έγιναν κατά την διάρκειά του, πρέπει να αναφερθούμε και στο μετά. Στο Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας υπήρχε παρατηρητής διαιτησίας (Γ. Ευθυμίου). Αν αυτός έκρινε σωστή την απόφαση της βοηθού (που δεν ήταν σωστή), τότε όλα είναι καλώς καμωμένα. Αν όμως διατύπωσε την ένστασή του, τότε η βοηθός θα πρέπει να μείνει εκτός αγώνων λόγω τιμωρίας. Ο ορισμός της στον αγώνα Σινώπη-Πλαγιά, φανερώνει ότι δεν υπάρχει θέμα με την βαθμολογία της στον ημιτελικό. Προφανώς, άλλα είδε ο κόσμος που ήταν στο Δημοτικό Στάδιο κι άλλα η βοηθός και ο παρατηρητής διαιτησίας…
ΥΓ.: Σε προηγούμενα φετινά ματς που παρακολουθήσαμε την βοηθό Αμαλία Κούτρα, δεν είδαμε να δίνει δώσει δικαιώματα με τις υποδείξεις της. Λάθη γίνονται απ’ όλους, η Επιτροπή διαιτησίας, όμως, οφείλει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να είναι -αυτά τα λάθη- όσο το δυνατόν λιγότερα.