Newsroom

x

ΖΩΗΣ ΜΙΚΡΩΝΗΣ: “Η ΛΕΥΚΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΝΑΣΑ.” – ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ


ΖΩΗΣ ΜΙΚΡΩΝΗΣ Πολιτικός Μηχανικός

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος τηςκίνησης ΑΝΑΣΑ με επικεφαλής τον π. περιφερειάρχηΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟ ΘΕΟΔΩΡΟ

Γεννήθηκα στη Λευκάδα το 1956.

Είμαι απόφοιτος Πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ και δραστηριοποιούμαι στον τομέα των κατασκευών οικοδομικών έργων .

Η ενασχόληση μου με τα κοινά ξεκίνησε από τα φοιτητικά μου χρόνια, ήμουν ανέκαθεν ενεργός πολίτης και έχω διατελέσει δημοτικός σύμβουλος για 10 χρόνια.

Μερικές από τις θέσεις μου :

1. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΚΤΩΝ από τη διάβρωση με κατασκευή λιμενικών έργων τελευταίας τεχνολογίας
2. ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ – ΑΚΤΕΣ – αυστηρή εφαρμογή  των κανόνων που αφορούν τους κοινόχρηστους χώρους και τις ακτές.
3. Στο βασικό ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ θα πρέπει να γίνουν επεκτάσεις ώστε να είναι ασφαλής η κίνηση των οχημάτων και των επιβατών τους και να κατασκευαστούν πεζόδρομοι – ποδηλατοδρόμοι ευρωπαϊκών προδιαγραφών.
4. Για την ΣΥΝΔΕΣΗ ΝΗΣΙΟΥ μας με την ηπειρωτική Ελλάδα απαιτείται λύση τεχνικά άρτια και οικονομική χωρίς διόδια, γιατί αυτή τη στιγμή προωθούνται λύσεις χωρίς διάλογο με τεράστιο κόστος διοδίων και ολοκλήρωση με μεγάλο βάθος χρόνου , άνω των 7 ετών.
5. ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΛΗΣ Λευκάδας και των οικισμών

Ανάταξη – άμεση ενίσχυση της ανύπαρκτης στελέχωσης της περιφέρειας με μηχανικούς – συνεχή προσπάθεια για ολοκλήρωση των διαδικασιών –  Σεβασμό στις περιουσίες των δημοτών

6.            ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ

Το εργοστάσιο σκουπιδιών που έχει προγραμματιστεί να γίνει πλησίον του ΚΤΕΛ πιστεύω ακράδαντα ότι είναι πολύ μεγάλο λάθος για όλη την Λευκάδα . Πρέπει άμεσα να γίνουν ενέργειες να αλλάξουμε τον σχεδιασμό. Ήδη ολοκληρώνεται στον Στράτο Αμφιλοχίας μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων η οποία μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των σκουπιδιών  της Λευκάδας οικονομικά και σωστά με ανακύκλωση και σεβασμό στον Πολίτη.

7.           ΥΔΡΕΥΣΗ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ

Η επίλυση του προβλήματος της ύδρευσης είναι επιτακτική σε όλα τα επίπεδα καθώς δεν νοείται ανάπτυξη χωρίς νερό. Όπως επίσης δεν νοείται ανάπτυξη με βιολογικούς καθαρισμούς που δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν ή ρίχνουν τα υπολείμματα στη θάλασσα δημιουργώντας αλυσίδα προβλημάτων. Είναι επιτακτική ανάγκη η χρησιμοποίηση νέων τεχνολογιών για τη διαχείριση τωναστικών αποβλήτων, όπως η ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ των επεξεργασμένων λυμάτων.

Η Λευκάδα χρειάζεται να πάρει ΑΝΑΣΑ.

Να αναστρέψει την καθοδική πορεία της συνεχιζόμενης υποβάθμισης σε θάλασσες και ακτές, κοινόχρηστους χώρους , δρόμους – πεζοδρόμια και υπηρεσίες κι εντέλει της ζωής μας!

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΑΣΑ – την παράταξη που:

• ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ
• ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΕΤΑΙ τα νέα κινήματα της κλιματικής αλλαγής , της κυκλικής οικονομίας
• ΣΥΝΘΕΤΕΙ τους προβληματισμούς των πολιτών

Επομενο αρθρο Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΞΕΝΟΦΩΝ ΒΕΡΓΙΝΗΣ, ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ, ΒΟΥΡΝΙΚΑΣ, ΆΓΙΟ ΗΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΒΡΟ

προηγουμενο αρθρο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Χ. ΚΑΛΟΣ: «ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΡΥΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΥΧΟ».

KATE

Σχετικά με τον/την αρθρογράφο KATE

Σχετικα αρθρα

0 σχολια

Γράψτε το σχόλιό σας

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.