Γνωρίζει, όπως όλοι άλλωστε, ότι καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη αυτή την εποχή. Γι’ αυτό προ ημερών επικαλέστηκε τον παράγοντα τύχη, την βοήθεια του οποίου δεν είχε η ομάδα του στις λεπτομέρειες εκείνες που έκριναν το πρώτο ματς πρωταθλήματος. Ο Γιώργος Ζαφειρούδης, στις δηλώσεις του για το ματς Δόξα-Αρκαδικός, έκανε λόγο για δύο ισοδύναμες ομάδες: “Όπως παίχτηκε το παιχνίδι ήταν βέβαιο ότι θα κρινόταν σε μία λεπτομέρεια. Είπα πριν μερικές ημέρες ότι στο ξεκίνημα χρειάζεται και λίγη τύχη. Τέσσερα δευτερόλεπτα πριν τελειώσει η τελευταία μας άμυνα, η μπάλα χτύπησε στα πόδια μας και έγινε ανανέωση, στην τελευταία από τις λεπτομέρειες που έκριναν το ματς. Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν ισοδύναμες και έτσι όπως πήγε θα το έπαιρνε ο πιο τυχερός” ανέφερε ο κόουτς της Δόξας, ο οποίος ρωτήθηκε και για το ρόλο που έπαιξε η ψυχραιμία, την οποία επικαλέστηκε ο προπονητής του Αρκαδικού, στις βολές του τελευταίου λεπτού: “Ίσως το είπε επειδή στις βολές των τελευταίων 10 δευτερολέπτων, αυτοί έβαλαν δύο και εμείς μία. Αν αυτό είναι ψυχραιμία ναι, αλλά δεν νομίζω ότι μέτρησε τόσο”.
Στην ερώτηση “τι δεν πήγε όπως το είχατε σχεδιάσει;” ο Γιώργος Ζαφειρούδης τόνισε: “Πίστευα ότι θα καταφέρναμε να κρατήσουμε περισσότερη ώρα εκτός αγώνα τον Τζόρτζεβιτς. Είναι και το μοναδικό παράπονο που έχω από την διαιτησία, γιατί ακούστηκαν πολλά. Θεωρώ ότι ο Τζόρτζεβιτς έκανε 20 επαφές μέσα στο ματς και αποβλήθηκε με πέντε φάουλ στο 39.26”. Αυτή είναι η μόνη ένσταση που έχω εγώ για το διαιτητικό κομμάτι. Κατά τα άλλα, επειδή ασχολούμαι πάντα με τα σφυρίγματα πειθαρχικού ελέγχου, νομίζω δεν είχαμε θέμα. Βέβαια στην τέταρτη περίοδο αργήσαμε να μπούμε στα ομαδικά φάουλ. Εμείς παίζοντας με ζώνη, στο 37′ είχαμε συμπληρωμένα τα ομαδικά και ο Αρκαδικός δεν είχε κανένα που έπαιζε μαν του μαν με αλλαγές. Αυτά όλα όμως είναι λεπτομέρειες. Θα μπορούσα να μιλήσω διαφορετικά αν ένιωθα ότι η ομάδα μου έπαιξε καλύτερα από τον αντίπαλο. Ήταν ένα ματς ανάμεσα σε δύο ισοδύναμες ομάδες και κέρδισε ο πιο τυχερός. Από εκεί και πέρα, για εμάς ήταν μεγάλη η απώλεια του Αναγνωστόπουλου. Έπαιξε μόνο επτά λεπτά και με ρίσκο. Ποντάραμε πολύ στην παρουσία του γιατί θέλαμε να χτυπήσουμε πάνω στον Τζόρτζεβιτς. ”.
Κλείνοντας τις δηλώσεις του στο lefkadaweb.gr, ο Γιώργος Ζαφειρούδης έκανε αναφορά στην επόμενη ημέρα και την διαχείριση της ήττας λέγοντας τα εξής: “Η διαχείριση της ήττας είναι πιο εύκολη από την διαχείριση της νίκης. Το πρωτάθλημα όπως ξεκίνησε, με τα αποτελέσματα που ήρθαν, είναι για τους δυνατούς”.