ΠΛΑΓΙΑ – ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ = 1-2
Το μυαλό των ανθρώπων του Τηλυκράτη ήταν στον αγωνιστικό χώρο. Χώμα και νερό συνέθεσαν ένα μείγμα ακατάλληλο για ποιοτικό ποδόσφαιρο. Η αποστολή επικίνδυνη και για έναν ακόμα λόγο. Το σκορ του πρώτου αγώνα (8-0 υπέρ του Τηλυκράτη) αποτελούσε για την Πλαγιά πρόκληση για απαντήσεις. Ο Τηλυκράτης, όμως, με -νέα- ανατροπή στο σκορ απέδρασε από μια δύσκολη έδρα και εξακολουθεί να βλέπει πολύ ψηλά.
Οι γηπεδούχοι φοβόταν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο όσους γνωρίζουν τα κατατόπια του γηπέδου τους, δηλαδή αυτούς που “βλέπουν” δίχτυα. Μακρυγιάννης και Περιστέρης έμειναν χωρίς γκολ, τον ρόλο του… εκπορθητή, όμως, στην “επικίνδυνη αποστολή” της ομάδας τους ανέλαβαν ο Κτενάς και ο Καλογερής.
Η Πλαγιά ευτύχησε να προηγηθεί αρκετά νωρίς. Η μπαλιά στην αριστερή πτέρυγα της άμυνας του Τηλυκράτη έκρυβε κινδύνους, οι οποίοι αποδείχτηκαν αρκετά μεγαλύτεροι από αυτούς που νόμιζαν ο Α. Λούζι και ο Σκιαδάς, οι οποίοι δεν συνεννοήθηκαν όπως θα έπρεπε. Ο Σ. Σταμουλάκης που καιροφυλακτούσε παρενέβη και με πλασέ από πλάγια θέση πέτυχε στο 13′ το 1-0. Ο Τηλυκράτης δεν “κόλλησε” από την εξέλιξη αυτή και μετά το 20′ ανέβασε την απόδοσή του. Η εκτέλεση φάουλ του Μακρυγιάννη από πλάγια θέση στο 30′ έφερε την μπάλα στο κεφάλι του Κτενά, ο οποίος με φαλτσαριστή κεφαλιά την έστειλε στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα σημειώνοντας το 1-1. Σε ένα τέτοιο ματς προείχε η εκμετάλλευση των στημένων φάσεων. Ο Τηλυκράτης με μία ακόμα έφτασε και σε δεύτερο γκολ. Στο 37′ και μετά από κόρνερ, αμυντικός απομάκρυνε με το κεφάλι, η μπάλα στρώθηκε στον Καλογερή που με δυνατό συρτό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σημειώνοντας το 1-2 με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.
Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για την ομάδα της Λευκάδας που έριξε την απόδοσή της και έδωσε δικαιώματα. Η Πλαγιά βασιζόμενη σε κάποια γεμίσματα προς την περιοχή του Σκιαδά κυνήγησε την ισοφάριση, ενώ ο Τηλυκράτης απάντησε με ένα απευθείας φάουλ του Μακρυγιάννη που κατέληξε άουτ. Η τελευταία χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα μακρινό απευθείας φάουλ του Π. Καταγή που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Σκιαδά.
Διαιτητικό τρίο: Μπαΐλης, Μπάκος, Κούτρα
ΠΛΑΓΙΑ (Δ. Παπαδόπουλος): Γ. Καταγής, Κοκόλης, Βερύκιος, Π. Καταγής, Κατσαβριάς, Μαχαλιώτης (55′ Χ. Καταγής), Παξινός (46′ Γ. Μωραΐτης), Ι. Μωραΐτης, Σ. Σταμουλάκης, Ν. Παξινός, Μπουρδάρας.
ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ (Π. Πολίτης): Σκιαδάς, Βρεττός, Γεωργάκης, Ρ. Λούζης, Α. Λούζης, Καταγής, Μακρυγιάννης (84′ Κούρτης), Κτενάς, Γαζής (72′ Βερύκιος), Περιστέρης (80′ Σάντας), Καλογερής.