Η κατάσταση στο χώρο της Υγείας έχει φτάσει στο απροχώρητο με ευθύνη της προηγούμενης νεοφιλελεύθερης συγκυβέρνησης και της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών

Η προηγούμενη κυβέρνηση   παρέδωσε μια βόμβα που έσκασε στα χεριά της σημερινής κυβέρνησης και η οποία καλείται να ανατρέψει αυτή την καταστροφική πορεία και να εφαρμόσει το πρόγραμμα που υποσχέθηκε.

Τα πρώτα φιλολαϊκά μετρά στην υγεία είναι γεγονός όπως:

  • Η δέσμευση της κυβέρνησης για 4.500 προσλήψεων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού για τις μονάδες Υγείας όλης της χώρας,
  • Η κατάργηση του “εισιτηρίου” των 5 ευρώ για την προσέλευση στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και τα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ όλης της χώρας,
  • Η έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για την πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων
  • Η ενίσχυση των μονάδων εντατικής θεραπείας
  • Η μείωση της ασφαλιστικής τιμής στα φάρμακα.
  • Η Θέσπιση οικονομικών κινήτρων από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τους επικουρικούς γιατρούς των δομών δημόσιας υγείας της Λευκάδας.

Χρειάζονται όμως πολύ περισσότερα ειδικά στο νησί μας. Πρέπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι μαζικοί φορείς και ο Λευκαδίτικος λαός να συστρατευθούν, ώστε η κυβέρνηση να λάβει συγκεκριμένα μέτρα όπως:

–         Να λειτουργήσει αμέσως η παθολογική κλινική του νοσοκομείου.

–         Να προσληφθεί μόνιμο η επικουρικό ιατρικό προσωπικό

–         Να σταματήσει κάθε ρουσφετολογική απόσπαση και μετάθεση και να ελεγχθεί οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της λειτουργίας του Νοσοκομείου .

–         Να στηριχθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη στο ΠΕΔΥ με μόνιμους γιατρούς και να ξαναγυρίσουν τα Κ.Υ στα νοσοκομεία.

–         Να συμπεριληφθεί το νοσοκομείο της ΛΕΥΚΆΔΑΣ στα νοσοκομεία που θα γίνουν προσλήψεις κατά προτεραιότητα.

Για να γίνουν όλα αυτά πρέπει η κυβέρνηση

−       Να ζητήσει και να πετύχει την διαγραφή σημαντικού μέρους από το χρέος που θα της επιτρέψει να βρει χρήματα για την υγεία.

−       Να παραμείνει στις κόκκινες γραμμές της για την υποστήριξη του κοινωνικού κράτους και της εθνικής ανεξαρτησίας μας. Οι απαιτήσεις των δανειστών δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ