Ο Βαγγέλης Ζιάγκος έπιασε και επίσημα δουλειά στην Δόξα πραγματοποιώντας την πρώτη του προπόνηση το απόγευμα της Τετάρτης. Ο νέος προπονητής της λευκαδίτικης ομάδας, παρουσιάστηκε από τους παράγοντες στους νέους του παίκτες, ενώ λίγο πριν την έναρξη του προγράμματος και για χρονικό διάστημα 15 λεπτών, μίλησε στους αθλητές κάνοντας αναφορά στα “θέλω” του.
“Η ομάδα πρέπει να πετύχει αυτό για το οποίο σχεδιάστηκε κατά την διάρκεια του καλοκαιριού” ανέφερε στην πρώτη του ομιλία προς τους 14 παίκτες ο 38χρονος τεχνικός, ο οποίος από την πρώτη κιόλας προπόνηση έδωσε στους παίκτες να καταλάβουν ότι πρόκειται για προπονητή που του αρέσει η σκληρή δουλειά και η πειθαρχία. Από την αρχή του προγράμματος, ο νέος κόουτς άρχισε να δίνει στους παίκτες κατευθύνσεις ως προς τον τρόπο παιχνιδιού που θέλει να παίζει η ομάδα σε άμυνα και επίθεση, ενώ εν μέσω εντολών για βελτιώσεις σε αυτά που ζητάει, μετέφερε τα μπράβο του για την προσπάθεια.
Όλοι πάντως οι παρευρισκόμενοι στο Κλειστό, παίκτες, παράγοντες και φίλαθλοι της ομάδας που έδωσαν το “παρών” στο νέο ξεκίνημα, κατάλαβαν ότι μέλημα του Βαγγέλη Ζιάγκου είναι η ομάδα να… αλλάξει ταχύτητα και να κινηθεί σε ρυθμούς πιο γρήγορους απ’ αυτούς που χαρακτήριζαν μέχρι τώρα τον τρόπο παιχνιδιού της και στις δύο πλευρές του γηπέδου.
Η επικοινωνία μεταξύ των παικτών, αλλά και τα στοιχεία αυτά που είδε με το “καλημέρα”, οδήγησαν τον Βαγγέλη Ζιάγκο να αναφέρει στο lefkadaweb.gr ότι πρόκειται για “μια ομάδα με δυναμική”, ενώ τόνισε ότι η παρουσία παικτών με υψηλό μπασκετικό ΙQ, βοηθάει κατά πολύ το έργο του, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα απαιτηθεί πολύς χρόνος για να μεταδώσει στους αθλητές όλα αυτά που θέλει και απαιτούνται.