Για όλους είναι μια νέα κατάσταση. Αυτό που απαιτείται λοιπόν πρώτα απ’ όλα είναι η εξοικείωση μεταξύ προπονητή και παικτών. Ο Βαγγέλης Ζιάγκος μετά το ντεμπούτο του στον πάγκο της Δόξας, μίλησε για το ματς κόντρα στον Αετό, αναφέρθηκε στα στοιχεία εκείνα που επιθυμεί να βάλει στο παιχνίδι της ομάδας του, απάντησε στην ερώτηση για το πως η επιτευχθεί η διάρκεια στην απόδοση, ενώ τέλος έκανε και ένα σχόλιο για το πρωτάθλημα που είναι σε εξέλιξη:
Για την απόδοση στο ματς με τον Αετό επισήμανε: “Είμαι ικανοποιημένος από την γενικότερη προσπάθεια των παιδιών. Όλοι πάλεψαν για να βγει περισσότερη ενέργεια στο κομμάτι της άμυνας και να ανεβάσουμε μία ταχύτητα στο επιθετικό μας παιχνίδι. Ήταν φυσιολογικό να μην υπάρχει διάρκεια σε όσα ζητήσαμε, απαιτείται καθημερινή δουλειά και τριβή με τα παιδιά μέσα στο γήπεδο, να εξοικειωθούμε, να γνωρίσω εγώ τις ιδιαιτερότητες των παιδιών, τα παιδιά να γνωρίσουν την δική μου φιλοσοφία και να πάμε βήμα-βήμα, παιχνίδι-παιχνίδι”.
Ερωτηθείς για τα στοιχεία εκείνα που θέλει να βάλει στο παιχνίδι της Δόξας τόνισε: “Η ομάδα έχει έμπειρα παιδιά με παραστάσεις και άλλα νεότερα με ταλέντο και κίνητρο. Πατώντας στην δουλειά που έχει γίνει έως τώρα, θέλουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτή και να προσθέσουμε κάποια στοιχεία που πιστεύουμε ότι λείπουν. Τα στοιχεία αυτά είναι η αμυντική προσήλωση και η κάλυψη όσο γίνεται των αδυναμιών. Επίσης να δώσουμε έμφαση στο ομαδικό παιχνίδι, στην ομαδική λειτουργία και οπωσδήποτε να ανέβει η ομάδα μία ταχύτητα”.
Για την διάρκεια στην απόδοση που είναι ένα μεγάλο ζητούμενο σημείωσε: “Σε μία κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα παιδιά όπως αυτή της αλλαγής προπονητή, υπάρχουν θετικές συνέπειες, αλλά και αρνητικές. Μία από τις αρνητικές είναι το μπέρδεμα στο μυαλό του παίκτη, ο οποίος δεν ξέρει απόλυτα την φιλοσοφία του προπονητή. Στο διάστημα των τριών ημερών που είμαι στην ομάδα δεν αλλάξαμε κάτι στο επιθετικό κομμάτι για να μην μπερδέψουμε το μυαλό των παικτών και δώσαμε έμφαση στην ενέργεια, στην διάθεση, στο πάθος και στον ενθουσιασμό πίσω στην άμυνα. Κατά διαστήματα ήταν προφανής η προσπάθεια των παιδιών για να βγάλουν όλα αυτά που ζητήσαμε. Αυτό όμως είναι κάτι καινούργιο και θέλει καθημερινή δουλειά για να μεγαλώσει η διάρκεια και να μικρύνουν τα νεκρά διαστήματα”.
Για το πρωτάθλημα που είναι σε εξέλιξη, το σχόλιο του Βαγγέλη Ζιάγκου είναι το ακόλουθο: “Θεωρώ ότι είναι το ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα της Α2 των τελευταίων χρόνων. Οι ομάδες έχουν ενισχυθεί, παίκτες με παραστάσεις από την Α1 δεν διστάζουν να παίξουν στην Α2. Η ψαλίδα μεταξύ των ομάδων έχει μικρύνει και δεν μπορούμε πλέον να μιλάμε για πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Οι διαφορές είναι μικρές, οι έδρες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του πρωταθλήματος, οπότε δεν μπορούμε να μιλήσουμε για εύκολα και δύσκολα ματς. Όλα έχουν την ίδια κρισιμότητα και την ίδια δυσκολία”.