Είναι το τελευταίο ματς της σεζόν σε ότι έχει να κάνει με τα πλέι οφ και αυτό που θα μας κάνει γνωστό την πρωταθλητή της Α’ Κατηγορίας. Έτσι όπως εξελίχθηκε η αγωνιστική περίοδος, το παιχνίδι του Δημοτικού Σταδίου προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία στους εξής:

ΟΜΑΔΕΣ: Ο Τηλυκράτης και ο Παλλευκάδιος έχουν μια ευκαιρία που δεν παρουσιάζεται… κάθε μέρα. Όποιος κάνει δικό του το πρωτάθλημα, θα μείνει στη μνήμη όλων των φιλάθλων. Κι αυτό γιατί ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος τίποτα. Επίσης, η ομάδα που θα πανηγυρίσει την Κυριακή, αν καταφέρει και το βήμα παραπάνω (άνοδο στη Γ’ Εθνική), θα έχει την ευκαιρία για πρόοδο, να εξελιχθεί σε κάτι πέρα από αυτό που είναι τώρα. Κι αυτό ίσως είναι το σημαντικότερο για όσους ζουν την καθημερινότητα της ομάδας τους.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Μετά τα περυσινά περιστατικά σε εντός έδρας ματς τόσο του ενός όσο και του άλλου, και στα οποία “πάτησαν” πολλοί πέρα από εδώ για να τα μηδενίσουν όλα, το ποδόσφαιρο της Λευκάδας έχει φέτος μια μοναδική ευκαιρία: Να πάει ακόμα ψηλότερα από εκεί που είναι τώρα. Οι δύο ομάδες της πόλης βρίσκονται στον “τελικό” για το αξίζουν όπως έδειξε η πορεία τους. Αν μέσα σε αυτό το ματς ειδικών συνθηκών όλα κυλήσουν όπως πρέπει, τότε κερδισμένο θα είναι και το ποδόσφαιρο της Λευκάδας.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Τα όσα έγιναν πρόσφατα σε γειτονική Ένωση, δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες σκέψεις. Η τοπική διαιτησία έχει την ευκαιρία να δείξει ότι τέτοια γεγονότα δεν την αγγίζουν. Ο εκλεκτός της Επιτροπής, ο διαιτητής του “τελικού”, πρέπει να κόψει το… καρπούζι στη μέση. Μόνο τότε θα περάσει απαρατήρητος, άρα θα θεωρηθεί επιτυχημένος. Η επιλογή να βρεθεί ο καλύτερος διαιτητής βάσει των πινάκων της ΕΠΟ, στο πρωτελευταίο ματς των πλέι οφ, άρα και εκτός “τελικού”, είναι κάτι που ξένισε, ωστόσο θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό έγινε για να εξυπηρετεθεί το γενικότερο καλό. Ευκαιρία -και μάλιστα μοναδική- είναι αυτή και δεν θα πρέπει να οδηγηθεί στα… σκουπίδια.