Με το σφύριγμα της λήξης, έφυγε από την θέση του να για να σφίξει το χέρι των διαιτητών. Μετά τις απαραίτητες χειραψίες, το πανηγύρισε κι αυτός δεόντως. Ο πρώτος άνθρωπος του πάγκου της Νίκης, ο Νίκος Δουβίτσας, αφού έκανε μια μικρή αναφορά στο ματς που έδωσε την άνοδο, προχώρησε σε ένα μικρό φλας μπακ της σεζόν αναδεικνύοντας τα “κλειδιά” που έφεραν την επιτυχία για την γυναικεία ομάδα μπάσκετ του νησιού. “Η Δράμα παρουσιάστηκε πολύ καλύτερη από ό,τι περιμέναμε. Π.χ. η Κουτούση έβαλε κάποια καλάθια στην αρχή από αριστερά, όταν εμείς είχαμε πει πως την κλείνουμε στο δεξί χέρι. Για την Γαϊτάνη είπαμε κλείνουμε το δεξί, έβαλε δύο λέι απ από αριστερά. Οπότε τα σχέδια που είχαμε κάνει στο πρώτο ημίχρονο πήγανε… περίπατο” τόνισε ο κόουτς της Νίκης που συνέχισε με τα τεκταινόμενα του β’ ημιχρόνου: “Στο δεύτερο ημίχρονο ξέραμε ότι το παιγνίδι θα γίνει εύκολο, λόγω των φάουλ των αντιπάλων και κυρίως της Πελτέκη. Ανεβάσαμε την πίεση με τις περιφερειακές μας και μετά τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου το παιγνίδι είχε κριθεί, ας ήταν η διαφορά στους 10 πόντους. Γενικά το περίμενα λίγο πιο εύκολο. Μπήκαμε μουδιασμένοι για άλλη μια φορά”.
Ο Νίκος Δουβίτσας απάντησε και στο αν περίμενε την άνοδο, ενώ αναφέρθηκε στους λόγους που δεν ήθελε εμπλοκή της ομάδας στην διαδικασία των μπαράζ: “Όχι μόνο την περιμέναμε, ήμασταν 100% σίγουροι, γιατί με τη δουλειά που κάναμε από την προετοιμασία, με το σκάουτινγκ που έγινε από την πρώτη αγωνιστική μέχρι και τώρα και θα συνεχίσουμε στα επόμενα δύο ματς, με τις παίκτριες που φέραμε, ήμασταν σίγουροι ότι στο τέλος θα πετύχουμε. Δεν περίμενα το 20 στα 20. Περίμενα μία ήττα, όχι στη Δράμα, αλλά έξω στη Λάρισα. Περίμενα στον πρώτο γύρο να κάνουμε το 11-0. Από εκεί και ύστερα ήξερα ότι θα έβγαινε ο σχεδιασμός μας, δηλαδή να κάνουμε πρωταθλητισμό. Η διοίκηση στην αρχή είπε να πάμε λίγο καλύτερα από πέρυσι. Δηλαδή δεύτερη-πρώτη θέση. Εγώ απ’ την αρχή είπα στις κοπέλες ότι δεν έχουμε άλλο στόχο από την πρώτη θέση. Γιατί η δεύτερη θέση έχει τα μπαράζ με ομάδες όπως της Αθήνας που παίζουν αρκετά ντέρμπι, σε αντίθεση με εμάς που παίξαμε 3-4”.
Ερωτηθείς για το αν αισθάνθηκε ποτέ ότι ο στόχος δεν θα επιτευχθεί, υπογράμμισε τα ακόλουθα: “Δεν πίστεψα ποτέ κάτι τέτοιο. Είχα εμπιστοσύνη στις κοπέλες και ξαναλέω, πολλή δουλειά. Αμέτρητες ώρες δουλειάς, στο σπίτι οι προπονητές και πολλές ώρες οι κοπέλες δουλειά στο γήπεδο. Γιατί πέρα από την καθημερινή προπόνηση είχαμε και τρεις πρωινές προπονήσεις την εβδομάδα. Λίγες ομάδες το κάνουν αυτό”.
Για τον σχεδιασμό ενόψει της παρθενικής συμμετοχής στην Α1 είπε: “Ο σχεδιασμός αρχίζει άμεσα. Έχουμε στο μυαλό μας ποιες κοπέλες θα κρατήσουμε. Θέλουμε να τις κρατήσουμε όλες, Λευκαδίτισσες αλλά και κοπέλες που έχουν έρθει απ’ έξω, έχουμε στο μυαλό μας ποιες παίκτριες θα έρθουν να μας βοηθήσουνε. Από εκεί και ύστερα ο σχεδιασμός θα ξεκινήσει από αύριο. Επειδή έχω και γούρια, θεωρούσα κακό να σχεδιάζω κάτι πριν να υλοποιηθεί ο στόχος”.
Τέλος, έστειλε το μήνυμά του στον φίλαθλο κόσμο: “Ο κόσμος ήταν πολύ καλός, περίμενε το τελευταίο ματς της χρονιάς για να μας βοηθήσει, ας ελπίσουμε ότι του χρόνου που η ομάδα θα είναι Α1 θα έχουμε επίσης τόσο κόσμο. Είναι κρίμα γιατί οι παίκτριες που έχουμε στη 12άδα, και άλλες τρεις έξω στην 15άδα, είναι 10 ντόπιες Λευκαδίτισσες και είναι και πέντε τα κορίτσια που έχουν έρθει γιατί δεν γίνεται χωρίς αυτά. Οπότε ο κόσμος πρέπει να αγκαλιάσει και το γυναικείο μπάσκετ και γενικώς να στηρίζει τις ντόπιες ομάδες, είτε τη Δόξα, είτε τις ομάδες του ποδοσφαίρου. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας”.