tc28

Λιγότερο από ένα 24ωρο μας χωρίζει πλέον από την πρώτη επίσημη σέντρα στο νέο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας. Το μεγάλο διάστημα της προετοιμασίας ολοκληρώθηκε και άπαντες ετοιμάζονται να βάλουν τα δυνατά τους για την επίτευξη του στόχου της ομάδας τους. Το ίδιο ετοιμάζεται να κάνει και ο Γιώργος Κατηφόρης, που θα ηγηθεί για μια ακόμη σεζόν της τεχνικής ηγεσίας του Παλλευκάδιου. Λίγο πριν το ματς με την Πάργα, ο προπονητής της ομάδας της πόλης παραχώρησε συνέντευξη στο lefkadaweb.gr, γνωρίζοντας τον στόχο της ομάδας του και καταθέτοντας την άποψή του για το νέο πρωτάθλημα. Η συνέντευξη με τον Γιώργο Κατηφόρη έχει ως εξής:
Ερ.: Ποιος είναι ο στόχος σας για την καινούρια σεζόν;
Απ.: Αυτό που θέλουμε πρώτα απ’ όλα είναι να κάνουμε ένα καλό πρωτάθλημα και να έχουμε όλους τους παίκτες υγιείς. Θα πορευτούμε βλέποντας κάθε ματς ξεχωριστά, κάνοντας παράλληλα προσπάθεια για να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο ώστε να ικανοποιήσουμε αυτούς που θα μας παρακολουθήσουν.
Ερ.: Σύμφωνα με την άποψη των περισσοτέρων ο Τηλυκράτης είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Αυτό το γεγονός βοηθάει εσάς να κινηθείτε με περισσότερη ελευθερία και έχοντας λιγότερη πίεση;
Απ.: Πάντα κάποιες ομάδες θεωρούνται φαβορί. Εμείς πίεση δεν έχουμε, αν όμως θεωρείται πίεση το ότι θα πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί σ’ όλα τα ματς, τότε θα πρέπει να αντέξουμε. Να ανταποκριθούμε σε αυτή την απαίτηση που υπάρχει. Όποιος πάντως θέλει να πετύχει κάτι καλό και να φτάσει ψηλά, θα πρέπει να μπορεί να διαχειρίζεται την όποια πίεση απορρέει από τον στόχο.
Ερ.: Βάσει των όσων είναι γνωστά (μεταγραφές κ.α.), το νέο πρωτάθλημα θα είναι το ίδιο ανταγωνιστικό με το περυσινό;
Απ.: Είναι νωρίς να πούμε το οτιδήποτε, να κάνουμε ξεκάθαρη πρόβλεψη για το αν θα είναι όμοιο με το περυσινό. Κάθε χρόνο, όμως, υπάρχουν ορισμένες ομάδες που με την απόδοσή τους και την πορεία τους μέσα στην σεζόν μετατρέπουν το πρωτάθλημα σε ανταγωνιστικό. Πιστεύω ότι αυτές οι ομάδες φέτος θα είναι τέσσερις ή πέντε. Κι όσο περισσότερες είναι καλές, εννοείται ότι τόσο πιο καλό θα είναι και το πρωτάθλημα που θα δει ο φίλαθλος κόσμος. Από την πλευρά μου θέλω να ευχηθώ καλό πρωτάθλημα σε όλους και καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες.
Ερ.: Το αγωνιστικό πρόγραμμα σας αναγκάζει να ξεκινήσετε με τρία δυνατά ματς. Αυτό είναι κάτι που σας προβληματίζει;
Απ.: Πρόκειται όντως για δύσκολο πρόγραμμα τώρα στο ξεκίνημα. Δεν είναι καλό που ήρθαν τόσο νωρίς τα ματς με τις συγκεκριμένες ομάδες. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, ώστε να προχωρήσουμε μετά για ακόμη καλύτερη συνέχεια.
Ερ.: Τυχόν “γκέλα” σε αυτά τα ματς, πόσο θα επηρεάσει την πορεία σας;
Απ.: Ελπίζουμε θα κάνουμε το τρία στα τρία, αν όμως δεν γίνεια αυτό, θεωρώ ότι το πρωτάθλημα είναι μακρύ και θα μας δοθεί η δυνατότητα να αναπληρώσουμε την όποια απώλεια. Έχουμε δουλέψει καλά, ωστόσο είναι νωρίς ακόμη και η ομάδα δεν έχει βρει τα πατήματά της, όπως άλλωστε συμβαίνει με κάθε ομάδα.
Ερ.: Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι ο φετινός Παλλευκάδιος θα είναι καλύτερος από αγωνιστικής πλευράς από τον περυσινό. Ασπάζεστε την άποψη αυτή;
Απ.: Είμαστε μια ομάδα που προσπαθούμε να έχουμε κάθε χρόνο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι μας. Ορισμένα θα είναι σε μεγαλύτερο βαθμό από πέρυσι, ελπίζω βέβαια στους περισσότερους τομείς να είμαστε καλύτεροι από την περασμένη σεζόν.
Ερ.: Αντιμετωπίζεται και εσείς το γνωστό θέμα με το Δημοτικό Στάδιο. Αυτή η ιδιαιτερότητα, η έλλειψη χώρων για να δουλέψει μια ομάδα όπως θέλει, θα σας επηρεάσει;
Απ.: Σίγουρα πρόκειται για ένα μεγάλο μειονέκτημα και για τις δύο ομάδες. Δεν έχουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να δουλέψουμε όπως πρέπει. Προχωράμε όμως με αυτά τα δεδομένα και με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα βρεθεί η επιθυμητή λύση. Η λύση αυτή δεν είναι άλλη από την κατασκευή ενός βοηθητικού γηπέδου.