Έρευνα της LGBT2020 δείχνει ότι η Ελλάδα είναι 9η ανάμεσα στις χώρες που θα προτιμήσει για διακοπές η κοινότητα ομοφυλοφίλων το 2015.

Η διείσδυση της Ελλάδας στην κοινότητα των ομοφυλόφιλων τουριστών συνεχίζεται δυναμικά καθώς, σύμφωνα με έρευνα που θα παρουσιαστεί αύριο στο πλαίσιο της έκθεσης World Travel Market του Λονδίνου, η χώρα μας το 2015 εισέρχεται στην πρώτη δεκάδα χωρών από όλο τον κόσμο που θα υποδεχθούν το μεγαλύτερο κύμα τουρισμού για LGBT.

H έρευνα διεξήχθη με πρωτοβουλία της LGBT2020 και θα παρουσιαστεί από την παγκόσμια ένωση τουριστικής δικτύωσης «Out Now Business Class» (ONBC), δείχνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 9η θέση της κατάταξης με τις 10 κορυφαίες χώρες που θα κάνει διακοπές η κοινότητα ομοφυλοφίλων το 2015. Παράλληλα, η Αθήνα καταγράφεται ως η 9η πιο σημαντική αγορά για τους ταξιδώτες αυτούς στην Ευρώπη, καταλαμβάνοντας την αντίστοιχη θέση στην πρώτη δεκάδα της Ευρώπης.

upl545b92287d2cd Σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα της έρευνας, η Ελλάδα και η Αθήνα εισέρχονται στον ανταγωνισμό της συγκεκριμένης αγοράς χωρών και ευρωπαϊκών προορισμών μόλις το 2012, όπως γράφει το tornosnews.gr.

Για τις ανάγκες της έρευνας, από το δείγμα των ερωτηθέντων ζητήθηκε να υποδείξουν ποιους προορισμούς σκοπεύουν να επισκεφθούν το ερχόμενο έτος, επιλέγοντας από μια λίστα που περιείχε περισσότερες από 300 διαφορετικές περιοχές.

upl545b92366e67dΤη μεγαλύτερη βελτίωση στην παγκόσμια κατάταξη της LGBT2020 με τους πιο προτιμώμενους προορισμούς της τελευταίας τετραετίας σημείωσε το Βερολίνο. Οι τρεις κορυφαίοι προορισμοί στην παγκόσμια κατάταξη είναι η Νέα Υόρκη, στην πρώτη θέση, το Σίδνεϊ, στη δεύτερη και το Άμστερνταμ στην τρίτη.

Στα αποτελέσματα των προτιμώμενων χωρών, πρώτες έρχονται οι ΗΠΑ και ακολουθεί η Γαλλία, η Αυστραλία, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο αφού κατά τη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας σκαρφάλωσε από την 7η στην 3η θέση της κατάταξης.

Τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασε η Ισπανία, πέφτοντας πέντε θέσεις από το 2011, και η Αργεντινή, η οποία αποχώρησε από την πρώτη δεκάδα. Σύμφωνα με την έρευνα LGBT2020, η αγορά του τουρισμού για LGBT αποτιμάται σε πάνω από 200 δισ. δολάρια Αμερικής σε ετήσιες δαπάνες.

Πηγή: thetoc.gr