Με έκπληξη διαπιστώσαμε πως κάποιοι ξέχασαν να συμπεριλάβουν το Μεγανήσι στην Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών για παράταση στις προθεσμίες.

Ο Περιφερειάρχης προκειμένου να προλάβει το «κακό» μας ενημερώνει πως “Εκ παραδρομής δεν συμπεριλαμβάνεται ο Δήμος Μεγανησίου, στην προαναφερομένη Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών. Γίνονται όμως όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να συμπεριληφθεί στις ευεργετικές διατάξεις και ο Δήμος Μεγανησίου, με νέα Απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού.”

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά μας επιβεβαίωσε πως ο ίδιος ανακάλυψε το πρωί τι συνέβη και αμέσως ήρθε σε επαφή με τους αρμόδιους ώστε να συμπεριληφθεί στις ευεργετικές διατάξεις και ο Δήμος Μεγανησίου!

Για την ιστορία λοιπόν για το τι πραγματικά συνέβη διαβάστε παρακάτω το ρεπορτάζ του Meganisinews!

Αδιανόητη κι ανεξήγητη χαρακτηρίζει ο Βουλευτής Λευκάδας την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών  να εξαιρεθεί ο Δήμος Μεγανησίου  των ευεργεσιών του νόμου  που προκύπτουν από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που απολαμβάνουν η Κεφαλονιά, η Ιθάκη και ο δήμος(!) Λευκάδας

Μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός έσπευσε  στο Υπουργείο Οικονομικών και διαμαρτυρήθηκε έντονα. Παράλληλα επικοινώνησε με τον Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ.  Γιάννη Καπάκη, όπου του ζήτησε να κηρυχθεί  και ο δήμος Μεγανησίου  σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αφού κι εκεί η τοπική κοινωνία υφίστανται τις συνέπειες του καταστροφικού σεισμού της 17ης Νοεμβρίου.

Παράλληλα επικοινώνησε με τον δήμαρχο Μεγανησίου κ. Παύλο Δάγλα και τον αντιδήμαρχο κ. Θανάση Κονιδάρη και τους ζήτησε να αιτηθεί ο δήμος Μεγανησίου την κήρυξή του σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην ΠΕ Λευκάδας  που ανεξήγητα κατά τον ίδιο εξαίρεσε το Μεγανήσι. Παράλληλα ο βουλευτής Λευκάδας επικοινώνησε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας κ. Ανδρεάτο τον οποίο και ενημέρωσε σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με το Μεγανήσι.

“Όπως δήλωσε στο meganisinews  ο κ. Καββαδάς  : είναι κρίμα και άδικο οι  λιγοστοί κάτοικοι του Μεγανησίου που δίνουν  την μάχη της επιβίωσης καθημερινά στο νησί παλεύοντας τις αντιξοότητες, στερούμενοι λόγω του δυσπρόσιτου της περιοχής βασικά κοινωνικά αγαθά,  να εξαιρούνται των ευεργεσιών του νόμου ενώ παράλληλα  να υφίστανται τις συνέπειες του μεγάλου σεισμού .

Εξ΄όσων γνωρίζω έγιναν ζημιές στα λιμάνια, αλλά  και οι επιχειρήσεις του νησιού καταγράφουν ζημιές αφού ο σεισμός λειτουργεί το ίδιο ανασταλτικά για τους επισκέπτες του νησιού, όπως και στη Λευκάδα.  Είναι ευρέως γνωστό πως η επικοινωνία του νησιού γίνεται μέσω Λευκάδας και η μοίρα των δύο νησιών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη.