« ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ και ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΙΝΙΔIΣΤΗ (BLS/AED) »  από  το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Λευκάδος.

Το Περιφερειακό Τμήμα Λευκάδος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού λαμβάνοντας υπ όψιν την ανάγκη για εκμάθηση Α΄ Βοηθειών  πραγματοποίησε  με μεγάλη επιτυχία  το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ”ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ”  με πιστοποίηση διάρκειας 6 ωρων .Oι συμμετέχοντες,  εκπαιδεύτηκαν τόσο θεωρητικά όσο και στην πρακτική εφαρμογή της Kαρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και της χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Aπινιδιστή, σε εξειδικευμένα προπλάσματα και εκπαιδευτικούς απινιδιστές, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια με ασφάλεια, σε έκτακτα περιστατικά .

Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων  της  Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδος-Π.Ι.Ν. από την Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κα. Αρετή Τσούτσικου.

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν πολίτες διαφόρων επαγγελματικών κατηγοριών καθώς και άτομα από το προσωπικό του Οίκου Προνοίας της Μητροπόλεως μας και τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη τους  στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Το τμήμα μας  προγραμματίζει   να επαναλάβει τα προγράμματα αυτά  και το επόμενο έτος ώστε και άλλοι συμπολίτες μας να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν.