Πούλησαν 15.000 στρέμματα αναδασωτέας γης, χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας, λέει στο theTOC ο δικηγόρος Διονύσης Γκούσκος. Καταγγέλει σκάνδαλο μεγαλύτερο από το Βατοπέδι.

Για λεηλασία και σκανδαλώδη παράλειψη ή και συνέργεια του Κράτους για να γίνει το απαράδεκτο -όπως το χαρακτηρίζει- συμβόλαιο μεταβίβασης 15.000 στρεμμάτων δάσους ως αγροτεμάχιο, στο Ναυάγιο της Ζακύνθου, μιλά στη συνέντευξή του στο theTOC ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής του νησιού Διονύσης Γκούσκος. «Οι εκτάσεις είναι μεθοδικά καμμένες από προμελετημένους εμπρησμούς και κηρυγμένες αναδασωτέες. Για 30 χρόνια δεν μπορούν να πωληθούν», αναφέρει.

Σκάνδαλο με «τις πόρτες του δημοσίου… ανοιχτές»

quotes
Οι εκτάσεις είναι μεθοδικά καμμένες από προμελετημένους εμπρησμούς και κηρυγμένες αναδασωτέες. Για 30 χρόνια δεν μπορούν να πωληθούν

Για τον ίδιο, πρόκειται για ένα σκάνδαλο μεγαλύτερο από αυτό του Βατοπεδίου: «Στο Βατοπέδι δεν ”βάπτισαν” τα δάση αγροτεμάχια και υπήρχαν τουλάχιστον χρυσόβουλα του βυζαντινού Κράτους», αναφέρει ο κ. Γκούσκος, που εκτιμά ότι «αυτοί που σκάρωσαν τη μεταβίβαση, βρήκαν όλες τις πόρτες του ελληνικού δημοσίου ανοικτές». Καταγγέλει ότι όταν ετέθη το αίτημα να εξαγοράσει το δημόσιο την έκταση των 15.000 στρεμμάτων με

τίμημα 9 εκατομμύρια ευρώ (σταγόνα στον ωκεανό των εκατομμυρίων που έδωσε ο εμίρης του Κατάρ), το ελληνικό δημόσιο απαξίωσε να απαντήσει, δεν το πέρασε από το Συμβούλιο Ιδιοκτησίας Δασών και άφησε τα πράγματα να εξελιχθούν χάνοντας τις προθεσμίες… Φορείς της Ζακύνθου ετοιμάζουν προσφυγή στη Δικαιοσύνη προκειμένου να ακυρωθεί το συμβόλαιο πώλησης των 15.000 στρεμμάτων στο φημισμένο Ναυάγιο.

Πηγή: thetoc.gr