Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Ο τίτλος του πρωταθλητή που κατέκτησε ο Τηλυκράτης αποτελεί το δώρο γενεθλίων για τον Ανδρέα Παντζιαρά, που το μεσημέρι της Πέμπτης 29 Μαρτίου συμπληρώνει δύο χρόνια από την ημέρα (Τρίτη 29 Μαρτίου 2016) που πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση στην δεύτερη θητεία του στην Λευκάδα. “Είμαι παρά πολύ χαρούμενος γιατί ταυτόχρονα με την επιτυχία της κατάκτησης του τίτλου συμπληρώνω δύο χρόνια στην ομάδαανέφερε ο έμπειρος προπονητής που μετά το ματς στην Φιλιππιάδα τόνισε: “Πετύχαμε τον στόχο με πάρα πολύ κόπο, με πολλές δυσκολίες και πραγματικά θέλω να πιστεύω ότι έβαλα κι εγώ ένα μικρό λιθαράκι σ’ αυτή την εξέλιξη που έχει η ομάδα”.

Στα δύο χρόνια που ο Ανδρέας Παντζιαράς είναι κάτοικος Λευκάδας, ο Τηλυκράτης έχει κατακτήσει τρία τρόπαια. Το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Π-Λ την σεζόν 2015-2016 (που συνοδεύτηκε από την άνοδο στην Γ’ Εθνική), το Κύπελλο της ΕΠΣ Π-Λ στις 14 του μήνα που διανύουμε και τον τίτλο του πρωταθλητή στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Η επιτυχημένη θητεία του προπονητή που έχει “δεθεί” με τον Τηλυκράτη όσο κανένας άλλος την τελευταία 20ετία, μεταφράζεται σε 62 ματς πρωταθλήματος (συμπεριλαμβάνονται σε αυτά το ένα παιχνίδι των πλέι οφ της Α’ Κατηγορίας της σεζόν 2015-2016 και τα μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική), σε επτά Κυπέλλου και έναν τελικό Σούπερ Καπ. Στα 62 ματς πρωταθλήματος σημειώθηκαν 32 νίκες, 18 ισοπαλίες και 12 ήττες, σε αυτά του Κυπέλλου πέντε νίκες και δύο ήττες, ενώ χάθηκε ο τελικός του Σούπερ Καπ στην παράταση.

Ο Ανδρέας Παντζιαράς ήταν προπονητής του Τηλυκράτη και έξι μήνες (από Δεκέμβριο έως και το φινάλε) κατά την πρώτη σεζόν της ομάδας της Λευκάδας στην Γ’ Εθνική (2011-2012) με συγκομιδή σε 20 ματς πρωταθλήματος εννιά νίκες, πέντε ήττες και έξι ήττες.

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι ο νυν τεχνικός του Τηλυκράτη έχει θητεύσει σε επτά ομάδες και έχει λάβει μέρος σε 227 ματς των Εθνικών Κατηγοριών (Β’ και Γ’ Εθνικής) έχοντας 111 νίκες, 59 ισοπαλίες και 57 ήττες. Ουσιαστικά μετράει 170 θετικά αποτελέσματα στο σύνολο των αγώνων, αφού ως θετικά λογίζονται πέρα από τις νίκες και οι ισοπαλίες.

*** Κατά τον ερχομό του στην Λευκάδα, στις 29 Μαρτίου του 2016, ο Ανδρέας Παντζιαράς αναζητούσε στοιχεία για την Δόξα Ωρωπού, που ήταν η αντίπαλος του Τηλυκράτη στο πρώτο του ματς. Δύο χρόνια αργότερα, ο τεχνικός της λευκαδίτικης ομάδας ψάχνει τον τρόπο παιχνιδιού του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, γεγονός που δείχνει τα βήματα που έχουν γίνει σε αυτούς τους 24 μήνες σε συνεργασία πάντα με τους παίκτες του και τους διοικούντες το σωματείο.