Επίκεντρο της προσοχής κατά την παρουσίαση ήταν το Apple Watch, που είναι η πρώτη νέα συσκευή της Apple από το θάνατο του Στιβ Τζομπς.

Το πρώτο της «έξυπνο» ρολόι, το iPhone 6 και το σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών Apple Pay αποκάλυψε σήμερα Τρίτη ο τεχνολογικός κολοσσός Apple.

Επίκεντρο της προσοχής κατά την παρουσίαση ήταν το Apple Watch, που είναι η πρώτη νέα συσκευή της Apple από το 2010 (iPad) και από το θάνατο του συνιδρυτή της εταιρείας Στιβ Τζομπς. Το ρολόι θα έχει τη δυνατότητα να υποστηρίζει το «οικοσύστημα» εφαρμογών της Apple, θα «επικοινωνεί» με το iPhone και ταυτόχρονα θα λειτουργεί ως μετρητής υγείας και άσκησης. Εκτός από ανθεκτική οθόνη αφής, η συσκευή θα έχει και μία «έξυπνη» κορώνα (κουρδιστήρι), που θα λειτουργεί ως κουμπί έναρξης. Το Apple Watch αναμένεται να είναι διαθέσιμο στις «αρχές του 2015». Όσον αφορά το iPhone 6, αποτελεί ουσιαστικά την προσπάθεια της Apple να μετακινηθεί σε συσκευές με μεγαλύτερες οθόνες και να ανταγωνιστεί τη Samsung, η οποία έχει κυριαρχήσει στην εν λόγω αγορά.
Οι νέες συσκευές iPhone 6 και iPhone 6 Plus θα έχουν οθόνες 4,7 ιντσών (11,9 εκατοστών) και 5,5 ιντσών (14 εκατοστών) αντίστοιχα, έναντι των 4 ιντσών που χαρακτήριζαν όλα τα προηγούμενα μοντέλα. Αναμένεται να διατεθεί στην αγορά της Κίνας στις 19 Σεπτεμβρίου. Με διετή σύμβαση, το κόστος του iPhone 6 θα κυμαίνεται από 199 ως 399 δολάρια, ανάλογα με τη μνήμη, ενώ του Plus από 299 ως 499 δολάρια. Τα νέα μοντέλα θα «τρέχουν» το λειτουργικό σύστημα iOS 8, που θα βγει στην αγορά στις 17 Σεπτεμβρίου.
Τέλος, ο αμερικανικός κολοσσός παρουσίασε τη νέα υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών Apple Pay, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Τιμ Κουκ να εκφράζει την ελπίδα του πως το νέο σύστημα θα «αντικαταστήσει το πορτοφόλι» στην καθημερινότητα των ανθρώπων.

Πηγή: skai.gr