Το καλοκαίρι σχεδόν τελειώνει και επανειλημμένα μας έχουν ρωτήσει Λευκαδίτες τι απέγιναν τελικά οι 20.000 Ευρώ που ήταν να δωρίσει ο Ρώσος Μεγιστάνας στο Νοσοκομείο Λευκάδας ώστε να καλυφθούν πληρωμές γιατρών μιας και οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό είναι μεγάλες και γνωστές! Το καλοκαίρι λοιπόν σχεδόν τελειώνει και ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί από τον “Σύλλογο των Ριμπολοβλαχέων» η πανηγυρική παράδοση της δωρεάς….

Ας θυμίσουμε σε όσους έχουν χάσει επεισόδια γύρω από αυτή την υπόθεση πως ύστερα από την μεγάλη αγωνία για το Νοσοκομείο Λευκάδας και τις ελλείψεις σε ιατρικό δυναμικό ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου παρακάλεσε τον Ρώσο Μεγιστάνα να αναλάβει την χρηματοδότηση γιατρών. Ο ιδιοκτήτης του Σκορπιού βεβαίως και συμφώνησε να βοηθήσει το πολύπαθο νοσοκομείο Λευκάδας.

Όμως παρόλο που η καλοκαιρινή περίοδος, για την οποία «καιγόμασταν» πάει σχεδόν προς το τέλος κουβέντα δεν έχει ακουστεί για τη μεγάλη αυτή φιλανθρωπία. Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι μετά τα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στη χώρα το τελευταίο που θα σκεφτεί κανείς είναι τι απέγινε η συγκεκριμένη δωρεά. Επίσης ήταν έντονη και η κριτική που ασκήθηκε από διάφορους φορείς για το όλο εγχείρημα. Και όμως ο κόσμος ρωτάει και θέλει να μάθει γιατί δεν ήταν και λίγος ο ντόρος που δημιουργήθηκε γύρω από τη δωρεά όταν κάποια πρόσωπα ήθελαν την προβολή τους.

Η ουσία είναι ότι φτάνουμε Αύγουστο μήνα, το Νοσοκομείο συνεχίζει να έχει πολλά προβλήματα. Συνεχίζονται οι ελλείψεις σε ιατρικό δυναμικό, τεράστιες οι ελλείψεις και σε αναλώσιμο υλικό, πρόσφατα χάλασε το ακτινολογικό μηχάνημα, δεν νοσηλεύονται περιστατικά παρά μόνο τα άκρως απαραίτητα.

Λόγω της έλλειψης γιατρών, ειδικά στην παθολογική δουλεύουν ασταμάτητα, όλοι οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει στα όρια τους. Η ιδέα λοιπόν ήταν με αυτά τα χρήματα της δωρεάς να καλυφτούν κάποια κενά. Φαίνεται όμως πως τελικά το όλο εγχείρημα είναι πιο δύσκολο απ’ ότι έδειχνε και ενώ όλα ήταν «κανονισμένα». Να θυμίσουμε πως : «Έγινε η ανταλλαγή των σχετικών e-mail και σε συνεργασία με τον βουλευτή, Σταύρο Γρηγόρη, ο οποίος είναι και ταμίας του Συλλόγου βρέθηκε και η φόρμουλα με την οποία οι γιατροί αυτοί θα παραχωρηθούν στο νοσοκομείο.» Τελικά όμως αυτή η φόρμουλα ακόμα αναζητείται…..

Για να καταλήξουμε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ η δωρεά πραγματοποιήθηκε, τα χρήματα όντως έχουν δοθεί στον Ιατρικό Σύλλογο Λευκάδας. Σε πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιου του Νοσοκομείου ο Ιατρικός Σύλλογος ενημέρωσε για τα νέα δεδομένα. Φαίνεται όμως και πάλι να μην μπορεί να προχωρήσει τόσο εύκολα όλη αυτή η φιλανθρωπία για πολλούς και διάφορους λόγους…

Ο Ιατρικός Σύλλογος έχει τα χρήματα, αυτός με την σειρά του θα επιχειρήσει να τα δωρίσει στο Νοσοκομείο Λευκάδας. Στην συνεχεία τα χρήματα θα δοθούν στη 6 ΥΠΕ και αυτή θα αναλάβει την διαχείριση. Επειδή όμως ο συγκεκριμένος τρόπος της δωρεάς δεν είναι συνήθης, θα χρειαστεί να βρεθεί ένας νομότυπος τρόπος να αξιοποιηθούν αυτά τα χρήματα. Αυτός όμως ακόμα αναζητείται. Τρέχα γύρευε εν ολίγης, γιατί όπως ακούμε και στο Νοσοκομείο υπάρχει αντίδραση σχετικά με την δωρεά. Και επίσης μαθαίνουμε πως και η 6η ΥΠΕ δεν δείχνει να ενθουσιάζεται και τόσο με την όλη ιστορία.

Το έχουμε ξαναπεί, το να δίνεις ξεκινά την διαδικασία του να παίρνεις. Και θα έρθει η ώρα που κάποιος θα θελήσει κάτι να πάρει, να δούμε ποιος θα είναι εκεί να το δώσει….

Ας ελπίσουμε αφού δόθηκαν που δόθηκαν τα χρήματα από τον κ. Ριμπολόβλεφ κάποια μέρα θα πιάσουν τόπο. Το Νοσοκομείο έχει πολλές ελλείψεις, θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν και για άλλες ανάγκες από το να παραμένουν σε ένα “συρτάρι”, πότε θα βρεθεί αυτή η περιβόητη φόρμουλα….

Όσο για το καρδιολόγο που μας έφυγε σύμφωνα με το ρεπορτάζ από την 1η Αυγούστου φαίνεται να επιστρέφει. Βέβαια αν δεν το δούμε δεν το πιστεύουμε. Και το πόσο θα μείνει και αυτό είναι ένα ζήτημα…. Σε επόμενο ρεπορτάζ θα γνωρίζουμε περισσότερα.