ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ Άνοιξη βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι συζητώντας για την μεταξύ τους συνεργασία. Φυσικό επακόλουθο της μη επίτευξης συμφωνίας ήταν να τα ξαναπούν ως αντίπαλοι στο γήπεδο, κάτι που θα συμβεί στο Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας (κοινή τους έδρα) το μεσημέρι του Σαββάτου (1/11/14, ώρα 15.00′). Ο αγώνας ανάμεσα στον Παλλευκάδιο και τον Τηλυκράτη είναι ένα ματς με αρκετές ιδιαιτερότητες. Πρόκειται για ομάδες που προπονούνται πολλές φορές την ίδια ώρα στο ίδιο γήπεδο, με ότι συνεπάγεται αυτό, ενώ είναι ομάδες με διαφορετική νοοτροπία για το παιχνίδι.
ΤΟ ΜΑΤΣ ΠΟΥ θα διεξαχθεί παρουσία μεγάλου αριθμού φιλάθλων, κάτι που εισπράττουν οι άνθρωποι των δύο ομάδων στις καθημερινές τους επαφές, θα πιστοποιήσει για μια ακόμα φορά τις δυνατότητες και τις φιλοδοξίες των δύο σωματείων για το πρωτάθλημα που είναι σε εξέλιξη. Τόσο για τον τυπικά γηπεδούχο Παλλευκάδιο του Γιώργου Κατηφόρη, όσο και για τον Τηλυκράτη του Θωμά Λιόλιου, το ματς στο χορτάρι του Δημοτικού Σταδίου αποτελεί διπλή δοκιμασία.
ΠΡΩΤΟΝ, πέρα από το γόητρο που κι αυτό θα παίξει τον ρόλο του δίνοντας κίνητρο στους συμμετέχοντες, οι δύο αντίπαλοι θα αναζητήσουν τους βαθμούς που στην χειρότερη περίπτωση θα τους διατηρήσει σε απόσταση βολής από την κορυφή. Αν και καμία από τις δύο διοικήσεις δεν ξεκαθαρίζει αν έχει στόχο τον τίτλο της τρέχουσας σεζόν, η νίκη στο τοπικό ντέρμπι πέρα από την ευφορία, θα δημιουργήσει άλλα δεδομένα για την συνέχεια.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ, το “τρίποντο” στο ντέρμπι θα αλλάξει την ψυχολογία στο “στρατόπεδο” εκείνο που θα φύγει από το γήπεδο με χαμόγελο και θα δείξει ότι το… διάλειμμα στις νίκες που έγινε το περασμένο Σάββατο ολοκληρώθηκε χωρίς άλλα… παρατράγουδα. Ανάλογα με την εξέλιξη του ματς, τέτοια (παρατράγουδα) θα υπάρξουν στον ηττημένο, η συνοχή του οποίου θα δοκιμαστεί για τα καλά αν μάλιστα ο τρόπος παιχνιδιού του είναι τέτοιος που δεν πείσει τους απαιτητικούς φιλάθλους.
ΣΕ ΕΝΑ ΑΜΦΙΡΡΟΠΟ πρωτάθλημα, όπως τουλάχιστον μοιάζει να είναι το φετινό, τέτοια ματς καθορίζουν στόχους. Ο σοβαρός, ο συγκεντρωμένος στον τρόπο παιχνιδιού που θα επιλέξει ο προπονητής, αυτός που θα ματώσει και στα δύο ημίχρονα (όχι μόνο στο ένα όπως έκαναν το περασμένο Σάββατο οι δύο αντίπαλοι), θα δείξει ότι μπορεί και θα στείλει μηνύματα.