Μετά από την πρόσκληση του Δημοτικού Σχολείου Μεγανησίου το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λευκάδας «Δίαυλος» υλοποίησε χτες Τετάρτη 26 Μαΐου 2022 μια διπλή δράση στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Υπεύθυνες για τη δράση στις δασκάλες του σχολείου ήταν η κα Σοφία Ασπρογέρακα, Κοινωνική Ανθρωπολόγος – M.ed. και η κα Μαρία Γεωργάκη, Ψυχολόγος και το θέμα που διαπραγματευτήκαμε ήταν η ενίσχυση του ρόλου των εκπαιδευτικών μέσα από τη διερεύνηση των προσωπικών τους αποθεμάτων δύναμης και αξιών.

Για τη δράση στους μαθητές με θέμα: «Το bullying στο σχολικό χώρο», υπεύθυνος ήταν ο κος Νίκος Ροντογιάννης, Κοινωνιολόγος και η κα Ιφιγένεια Καπότη, Κοινωνική Λειτουργός.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για τη συνεργασία την Προϊσταμένη του Δημοτικού Σχολείου Μεγανησίου, κα Πανωραία Μάντζαρη για την πρόσκληση καθώς και για τη φροντίδα της μετακίνησής μας και την εξαιρετική φιλοξενία στο χώρο του σχολείου.

Ένα θερμό ευχαριστώ στις εκπαιδευτικούς για την ενεργή συμμετοχή τους στην παρέμβασή μας καθώς και στους μικρούς μαθητές για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους στις βιωματικές δράσεις που υλοποιήθηκαν.

Για το Κέντρο Πρόληψης

Σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ