«Διαδρομές Ιστορίας και Τέχνης στη Λευκάδα» Διεπιστημονικό σεμινάριο – περίοδος τρίτη:

«Γύρω από το Μεγάλο μας ‘21»

Η τοπική μας Εκκλησία, επιθυμώντας να συμβάλει στην ολόπλευρη καλλιέργεια των νέων ανθρώπων και να παράσχει διεξόδους συμπροβληματισμού και επικοινωνίας, ειδικά μέσα στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας, διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το διεπιστημονικό σεμινάριο, με τίτλο: «Διαδρομές Ιστορίας και Τέχνης στη Λευκάδα» και προσκαλεί εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές, νέους επιστήμονες, κληρικούς και γενικά κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχουν σε αυτό.

Η φετινή διοργάνωση εντάσσεται στη σειρά των δράσεων «Σπουδή στη διαχρονική πορεία του Ελληνισμού» που η Ιερά Μητρόπολή μας υλοποιεί -στο μέτρο του δυνατού ένεκα της πανδημίας- για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση (1821 –  2021).

Οι συνολικά δεκαπέντε (15) εισηγήσεις – παρουσιάσεις των πεπειραμένων και καταξιωμένων ομιλητών σχετίζονται με τον θεματικό άξονα: «Γύρω από το Μεγάλο μας ‘21» και καλύπτουν έναν ευρύ κύκλο θεματικών πεδίων: Ιστορία, Αρχαιολογία, Γλωσσολογία, Αρχιτεκτονική, Νομική, Λογοτεχνία κ.ά.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η αναδίφηση στην ιστορική και κοινωνική διαδρομή του τόπου και του έθνους μας, η ουσιαστική κατανόηση επιμέρους πτυχών της, η ανάδειξη και εκτίμηση του πλούσιου πολιτισμικού μας αποθέματος, αλλά και η αναζήτηση τρόπων για την περαιτέρω μετάδοση της γνώσης και της εμπειρίας που θα αποκτηθεί στον περίγυρό μας –οι εκπαιδευτικοί, στους μαθητές κ.ο.κ.

Το σεμινάριο αρχίζει την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021 και θα ολοκληρωθεί, συν Θεώ, την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021. Οι συναντήσεις θα διεξαχθούν διαδικτυακά, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας zoom. Θα έχουν συνεπώς τη δυνατότητα να συμμετάσχουν ενδιαφερόμενοι και εκτός Λευκάδος.

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται στο «Κέντρο Νεότητας» της Ι. Μητροπόλεώς μας (τηλ.: 2645022415, εσ.: 22 – e-mail: neotita_lefkas@yahoo.gr – Messenger: Κέντρο Νεότητας) και το Διευθυντή αυτού, π. Ιωαννίκιο Ζαμπέλη (τηλ.: 6974795265 – e-mail: fr.ioannikios@yahoo.gr).

Λευκάδα, 17 Μαρτίου 2021

(Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)