Η επιστημονική επιτροπή των Πανελλήνιων Διαγωνισμών Φυσικής «Αριστοτέλης» 2017 ανακοίνωσε τα ονόματα των 771 πρωτευσάντων της Ε΄ τάξης και των 784 πρωτευσάντων της Στ τάξης του Δημοτικού Σχολείου από τους χιλιάδες μαθητές που συμμετείχαν.

Οι διαγωνισμοί αυτοί διεξάχθηκαν με την ευθύνη του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση. Στους διαγωνισμούς αυτούς βραβεύονται οι μαθητές με 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ, 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ, 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ και ΕΥΦΗΜΗ ΜΝΕΙΑ.
Στους φετινούς διαγωνισμούς πρώτευσαν 2 μαθήτριες της Στ τάξης του 6/θ Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής, η Χρύσα Αρβανίτη και η Σαπφώ Τσιαβάκου.

Οι διακρίσεις αυτές των μαθητών μας με ΕΥΦΗΜΗ ΜΝΕΙΑ έχουν ιδιαίτερη αξία, γιατί στους διαγωνισμούς αυτούς οι μαθητές καλούνται να αντιμετωπίσουν θέματα υψηλού βαθμού δυσκολίας και συναγωνίζονται με χιλιάδες μαθητές από όλα σχεδόν τα Δημοτικά Σχολεία της Ελλάδας. Τους συγχαίρω θερμά για τη διάκρισή τους και τους εύχομαι ολόψυχα καλή συνέχεια στις σπουδές τους. Για μένα η χαρά είναι διπλή, αφού έτυχε να είμαι και ο δάσκαλός τους στο μάθημα της Φυσικής. Συγχαίρω και τους μαθητές της Ε΄ τάξης Σαββίνο Λεονάρδο και Πολίτη Μαύρα που συμμετείχαν κι αυτοί στη β φάση του Διαγωνισμού και στους οποίους θα απονεμειθεί ΕΠΑΙΝΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στο σχολείο μας.