Ένταση σημειώθηκε στη χθεσινή (6/4/2015) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μεταξύ του επικεφαλής της παράταξης “Δίαυλος” κου Κώστα Γληγόρη και του Δημάρχου κου Κώστα Δρακονταειδή. Αφορμή για την έντονη αντιπαράθεση στάθηκε η εισήγηση του αρμόδιου Αντιδήμαρχου, κου Γιώργου Φίλιππα, στο πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, το οποίο αφορούσε απόφαση γιατροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου.

Η ΛΑΘΟΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Αμέσως μετά την σύντομη εισήγηση του κου Φίλιππα, ο κος Γληγόρης επεσήμανε απευθυνόμενος στον Αντιδήμαρχο πως είναι “εντελώς αδιάβαστος, αφού τα όσα ανέφερε είχαν ψηφιστεί στο Δ.Σ από τον Ιανουάριο”. Τόνισε, δε, πως το μόνο που άλλαξε στην εισήγηση, σε σχέση με την παλαιότερη, είναι το ποσό. “Ξαναμπαίνει το ίδιο θέμα να το ξαναψηφίσουμε. Αυτή είναι η εισήγηση του θέματος κε Φίλιππα;”, ρώτησε ο κος Γληγόρης, με τον Αντιδήμαρχο κο Μάρκο Νικητάκη να παραδέχεται ότι υπάρχει λάθος στην εισήγηση, το οποίο όπως είπε αφορά σε copy-paste λάθος από την Υπηρεσία”.

ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ & ΑΠΡΟΣΕΞΙΕΣ

Κατά την τοποθέτησή του ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κος Σπύρος Μαργέλης, συμφώνησε με τον κο Γληγόρη λέγοντας πως το θέμα ήρθε με προχειρότητα στη συνεδρίαση. “Η εισήγηση είναι λάθος. Τα έχουμε ξαναψηφίσει αυτά. Σε επόμενα συμβούλια να είστε πιο προσεκτικοί, αποτελεσματικοί και μεθοδικοί.”, τόνισε, ενώ λίγο αργότερα πρόσθεσε πως: “Αν ο κος Φίλιππας δεν μας διάβαζε το λάθος αλλά την υπόλοιπη εισήγηση, δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Διάβασε το λάθος και σταμάτησε. Προβληματιζόμαστε κι εμείς για το λειτουργεί σωστά το μυαλό μας. Θα μπορούσε να μας πει ότι υπάρχει λάθος στην εισήγηση που μας μοιράστηκε και να συνεχίσει με τη σωστή εισήγηση”. Για προχειρότητα μίλησε και η επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” κα Δήμητρα Σταματέλου, υπογραμμίζοντας ότι οι δημοτικού σύμβουλοι δεν μπορούν να γνωρίζουν απ’έξω όλο το Τεχνικό Πρόγραμμα.

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ Ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ;

Αμέσως μετά, το λόγο είχε ο κος Γληγόρης ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: “Λυπάμαι ειλικρινά. Θεωρούσα ότι θα έρθω εδώ και θα ακούσω μια νέα εισήγηση. Κύριε Φίλιππα, είστε Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων. Ούτε την εισήγηση δεν διαβάσετε πριν έρθετε εδώ. Λυπάμαι γιατί κανείς από τη παράταξη της πλειοψηφίας δεν είδε ότι αυτό που εισηγήθηκε ο κος Φίλιππας το περάσαμε δύο μήνες νωρίτερα. Κύριοι Αντιδήμαρχοι, λυπάμαι γιατί είστε στην Εκτελεστική Επιτροπή και ξαναπεράσατε την ίδια απόφαση. Εγώ αναγκάστηκα να χάσω ώρες από τη ζωή μου για να μπορέσω να εντοπίσω το λάθος και να καταλάβω τι γίνεται. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η εισήγηση δεν έγινε για να μας κοροϊδέψετε. Θέλω να πιστεύω ότι έγινε από άγνοια και προχειρότητα.”

Απαντώντας, ο κος Δήμαρχος ανέφερε πως είναι απολύτως σεβαστό να μην ψηφίσει κάποιος το θέμα γιατί δεν συμφωνεί με τον συγκεκριμένο σχεδιασμό του Τεχνικού Προγράμματος, αλλά όχι για τα υπόλοιπα που ειπώθηκαν. Για ένα copy-paste λάθοςενός τμήματος της προηγούμενης εισήγησης, που από παραδρομή μπήκε από την υπηρεσία σε αυτή την εισήγηση, πάει να ακυρωθεί μια δουλειά που γίνεται μήνες. Καλώς έγινε η παρατήρηση για το λάθος που υπάρχει στην εισήγηση και θα το διορθώσουμε. Για αυτό είμαστε εδώ. Παράλληλα όμως δεν πρέπει να επικεντρωνόμαστε σε αυτό.”, τόνισε ο ίδιος.

Έκπληξη, όμως, προκάλεσε η παραδοχή από τον κο Φίλιππα, ότι πράγματι δεν είχε διαβάσει την εισήγηση πριν την αναγνώσει στο Δ.Σ. Ο ίδιος είπε πως η ευθύνη είναι δική του γιατί δεν διάβασε την εισήγηση. “Δεν προετοιμάστηκα από το σπίτι. Είναι θέμα συντονισμού της οικονομικής και τεχνικής υπηρεσίας.”, δήλωσε.

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ;

Η ένταση συνεχίστηκε με τον κο Γληγόρη να ρωτάει αν μπορεί να έχει μια συγνώμη για τον χρόνο που σπατάλησε και τον κο Φίλιππα να απαντάει ότι “μπορείς να έχεις όσα συγνώμη θέλεις. Μπορούσες, όμως, να μου το είχες πει αυτό όταν με ρωτάς και για άλλα πράγματα.”. “Αυτά τελειώσαν την Παρασκευή!” ανταπάντησε σε έντονο ύφος ο κος Γληγόρης.

Το λόγο πήρε ο κος Δήμαρχος, ο οποίος είπε πως “εδώ πάνε να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Όλοι έχουν μπροστά τους αναλυτικά το Τεχνικό Πρόγραμμα. Το λάθος το επισημάναμε. Θέλετε να μας πάρετε το κεφάλι; Να μας το πάρετε! Αλλά άλλο πράγμα το λάθος κι άλλο πίσω από αυτό το λάθος να βγάζουμε κι άλλου τύπου προβλήματα. Το λέω με αγάπη αυτό κε Γληγόρη: απειλές δεν σηκώνουμε.” Η απάντηση του κου Γληγόρη ήρθε αμέσως: “Να μου πει ο κος Δήμαρχος πού τον απείλησα, γιατί το ίδιο μου είπε και την Παρασκευή! Δεν έκανα καμία απειλή! Μακάρι να ακούγονταν όλα αυτά που είπατε την Παρασκευή!”.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο κος Γληγόρης ανακοίνωσε πως παραιτήθηκε από την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου, η οποία συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή. Από όσα ακολούθησαν και αναφέρονται παραπάνω, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι κατά την εν λόγω συνεδρίαση υπήρξαν έντονες διαφωνίες μεταξύ του κου Γληγόρη και του κου Δημάρχου σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν εκεί και αφορούν στον τουρισμό, με αποτέλεσμα την παραίτηση του πρώτου. Ο κος Γληγόρης δεν ανέφερε τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκε, αλλά δεσμεύτηκε να αποκαλύψει όσα έγιναν κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.