Κάθετα αντίθετος όσον αφορά την απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας για ένα ακόμη καλοκαίρι να κηρύξει τον Σκορπιό για χάρη του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ και της κόρης του απαγορευμένη ζώνη εμφανίστηκε πριν λίγο στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Δρακονταειδής.

Μετά από ερώτηση του επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης Θ. Καββαδά ο Δήμαρχος χαρακτήρισε την απόφαση του Υπουργού απαράδεκτη. Αναφέρθηκε μάλιστα σε συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί πριν μήνες για το ίδιο θέμα παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Θ.Χαλικιά και τότε οι εκπρόσωποι του Ρώσου μεγιστάνα είχαν συμφωνήσει να κλείνει ο δίαυλος μόνο σε περίπτωση που θα επισκέπτονται το νησί υψηλοί προσκεκλημένοι.

Παρά την συμφωνία ο Ρώσος μεγιστάνας φαίνεται να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια όταν έχει κατοχυρώσει το όλο θέμα και με απόφαση Υπουργού.

Έτσι ανάλογα τις  διαθέσεις και με απόφαση Υπουργού στη τσέπη μπορεί ο ίδιος να κανονίζει πότε θέλει να ανοίγει και να κλείνει ο δίαυλος.

Αυτή είναι η αλήθεια, όλα τα άλλα είναι  αυτά τα γνωστά λόγια  για να αγαπιούνται κάποιοι μεταξύ τους…

Ο Ρώσος μεγιστάνας σίγουρα δεν έχει λόγο να ανησυχεί πάντως, λιβανιστήρια έχει σε όλα τα σημεία του τόπου, τον υπερασπίζονται  και υμνούν το έργο του. Όπως είχαμε μάλιστα προβλέψει θα πραγματοποιηθεί  και εκδήλωση όπου θα βραβευτεί για τις «μεγαλοκαρδίες και προσφορές» του στην Λευκάδα.  Είναι βέβαιο πάντως ότι σύντομα θα αποκαλυφθεί ότι έχει και κάποια συγγένεια με την Μητέρα Τερέζα! Τόση «ανιδιοτελή προσφορά» δεν γίνεται, από κάπου πηγάζει….

Να πούμε κλείνοντας ότι ο Δήμαρχος  Λευκάδας αναφέρθηκε και στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο από πέρσι είχε καταδικάσει την όλη διαδικασία. Είμαστε κάθετα αντίθετοι με αυτή την απόφαση και έχουμε καταθέσει πρόταση. Κακώς το Υπουργείο χειρίζεται το θέμα με αυτό τον τρόπο, τόνισε ο Δήμαρχος Λευκάδας.  Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα ότι έχει ήδη κάνει και παρέμβαση στο Υπουργείο. Αναμένουμε να δούμε τώρα ποιανού ο λόγος θα έχει την μεγαλύτερη βαρύτητα. Αν και  όλοι γνωρίζουμε από τώρα το αποτέλεσμα…