Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Το γκολ είναι αυτό που κάνει την διαφορά στις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις κι αυτό που επιτρέπει στις ομάδες που το πετυχαίνουν να ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές βρίσκουν δύσκολα τα αντίπαλα δίχτυα, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι που ξεχωρίζουν για την εκτελεστική τους δεινότητα. Ένας από αυτούς που έχουν ιδιαίτερη σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα είναι και το πρώτο καλοκαιρινό απόκτημα του Τηλυκράτη. Ο πολύπειρος Γιώργος Γραμματικόπουλος (20/9/1985) για τον οποίο και ο λόγος, θα “βγει” για πρώτη φορά εκτός Πελοποννήσου. Κι αυτό θα γίνει για λογαριασμό της ομάδας της Λευκάδας. Ο Αχαιός επιθετικός που αποτέλεσε “μήλο της έριδος” για πολλές ομάδες (στην Καλαμάτα έχει ξεσπάσει… πόλεμος για το ότι “χάθηκε” ο παίκτης), από την νέα σεζόν θα αγωνίζεται με την φανέλα του Τηλυκράτη. Για να συμβεί αυτό φυσικά απαιτήθηκε ένας… αγώνας δύο μηνών, αφού τόσο κράτησαν οι συζητήσεις και οι επαφές με τον έμπειρο στράικερ. Σημαντικό ρόλο στο να έχει θετική κατάληξη η συγκεκριμένη υπόθεση έπαιξε ο προπονητής του Τηλυκράτη, Ανδρέας Παντζιαράς, που κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του έμπειρου φορ και ήταν αυτός που τον έπεισε με τα λεγόμενά του να πει το “ναι” στην μετακόμισή του στην Λευκάδα.

Τον αισθάνεται η αντίπαλη άμυνα

Ο Γραμματικόπουλος που έχει αγωνιστεί σε ομάδες Δ’ και Γ’ Εθνικής όπως η Αχαϊκή, το Ζαβλάνι, ο Τριταιϊκός, ο Παναιγιάλειος, ο Ατρόμητος Λάππα, ο ΠΑΟ Βάρδας και πέρυσι ο Τσικλητήρας Πύλου, είναι ένας παίκτης που τον αισθάνεται η αντίπαλη άμυνα. Είναι αριστεροπόδαρος, έχει ύψος 1.85, είναι πολύ δυνατός μέσα στην περιοχή, μπορεί να παίξει με πλάτη και βοηθάει πολύ τους πλαϊνούς επιθετικούς. Το γεγονός ότι πολλοί τον θεωρούν ως το καλύτερο φορ της Πελοποννήσου λέει πολλά. Μιλώντας κάποιος με τον προπονητή του Τηλυκράτη μπορεί πολύ εύκολα να καταλάβει την ικανοποίησή του για την πραγματοποίησή της συγκεκριμένης μεταγραφής. “Στην θέση του φορ ήθελα έναν παίκτη για τον οποίο να είμαι εκατό τοις εκατό σίγουρος ότι θα δώσει αυτά που θέλω. Θεωρώ ότι με τον Γραμματικόπουλο αυτό ισχύει” δήλωσε στο lefkadaweb.gr ο Ανδρέας Παντζιαράς, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την βοήθεια των μεσοεπιθετικών θα μπορέσει και να βάλει πολλά γκολ, αλλά και να παρασύρει την ομάδα στο επιθετικό κομμάτι.

Διαφορετική ομάδα

Ένα πρώτο συμπέρασμα πάντως από την γνωστοποίηση της μεταγραφής αυτής είναι πως ο φετινός Τηλυκράτης θα έχει διαφορετική λειτουργία στο επιθετικό κομμάτι και κυρίως πολυφωνία. Το μονόπλευρο παιχνίδι που είχε αποδέκτη της μπάλας τον Μακρυγιάννη θα πρέπει να ξεχαστεί κι αυτός είναι και ο λόγος που δεν “ενόχλησε” αρκετά η αποχώρηση του νεαρού επιθετικού.

Σχέση ζωής

Σύμφωνα με το patrasevents.gr, ο Γραμματικόπουλος θεωρείται κι ένας από τους ομορφότερους ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από τα γήπεδα της Αχαΐας. Την καρδιά του πάντως την “έκλεψε” μια Μεγανησιώτισσα, που σημαίνει ότι αυτή η σχέση ζωής με την Λευκάδα είναι ένας επιπλέον λόγος που η μεταγραφή είχε αίσιο τέλος για τον Τηλυκράτη.

Υ.Γ.1 Ο Γιώργος Γραμματικόπουλος δεν έχει καμία συγγενική ή άλλη σχέση με τον συνονόματό του παίκτη από την Ημαθία που αγωνίστηκε την σεζόν 2009-2010 στον Τηλυκράτη.

Υ.Γ.2 Στην φωτό ο Γραμματικόπουλος πανηγυρίζει γκολ του Τσικλητήρα Πύλου με τον άλλοτε παίκτη του Τηλυκράτη, Δημήτρη Ρούσση, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες την σεζόν που έληξε.