Με τον προβιβασμό του Α.Ο. Παλαίρου ολοκληρώθηκε η διαδικασία των μπαράζ ανόδου από την Β’ στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Π-Λ. Στο ματς που έγινε το απόγευμα της Κυριακής στο γήπεδο Αγ. Πέτρου, η γηπεδούχος ομάδα και η Πάλαιρος έμειναν στο 2-2, που σε συνδυασμό με το 5-1 της πρώτης αναμέτρησης οδήγησε το νεανικό συγκρότημα του Μίμη Κολοβού στην μεγάλη κατηγορία της ΕΠΣ Π-Λ. Το 1-0 για τον Αγ. Πέτρο σημειώθηκε με τον Γερ. Κατηφόρη (6′), η Πάλαιρος απάντησε με τον Παπαζώη (1-1 στο 22′), ενώ με απευθείας φάουλ του Ζώγκου έγινε το 2-1 στο 26′. Οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι για να φτάσουν στο 3-1, ενώ στο 67′ ο Ματσίνγκο ισοφάρισε στο τελικό 2-2. Στην κερκίδα του γήπεδου επικρατούσε το αδιαχώρητο, καθώς οι φιλοξενούμενοι είχαν την υποστήριξη δεκάδων φίλων τους που ταξίδεψαν στον Αγ. Πέτρο με λεωφορεία και Ι.Χ. Κατά την επιστροφή της ομάδας στην Πάλαιρο, η νύχτα έγινε… μέρα από τα βεγγαλικά και καπνογόνα που συνόδεψαν την άφιξη των παικτών.
Στα μπαράζ για την άνοδο συμμετείχαν οι ομάδες που κατέλαβαν την δεύτερη και τρίτη θέση στους δύο ομίλους της κατηγορίας, δηλαδή ο Αγ. Πέτρος, η Πάλαιρος, η Αχερουσία και η Σαμψούντα. Έτσι, ο Α.Ο. Παλαίρου έγινε η τρίτη ομάδα που προβιβάστηκε στην Α’ Κατηγορία, μετά τον ΠΕΑΣ Κατούνα και την ΑΕΚ Αρχαγγέλου.
Με την άνοδό της, η Πάλαιρος έγινε η τρίτη ομάδα της Αιτ/νίας που θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας της σεζόν 2015-16, αφού θα προστεθεί δίπλα σε αυτές του Αμβρακικού Βόνιτσας και του Α.Ο. Πλαγιάς.