Εξηγήσεις για την απόφασή της να είναι υποψήφια με τη ΝΔ στην Κέρκυρα έδωσε η Άντζελα Γκερέκου.

Βρέθηκα σε ένα σταυροδρόμι. Η να γίνω διαιτητής σε έναν εμφύλιο κομματικό εις βάρος της Κέρκυρας και των Ιονίων, ή να κάνω μια καινούρια αρχή.

Όπως είπε η υφυπουργός Πολιτισμού, μιλώντας στον real, «βρέθηκα σε ένα σταυροδρόμι. Ή να γίνω διαιτητής σε έναν εμφύλιο κομματικό εις βάρος της Κέρκυρας και των Ιονίων ή να κάνω μια καινούρια αρχή, μια επιλογή που πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητη».

«Δεν ήταν ο λόγος ο κίνδυνος να μην βγω βουλευτής. Ο εμφύλιος ήταν κάτι που θα μας ξόδευε τον χρόνο σε όλη την προεκλογική περίοδο. Το διακύβευμα είναι ότι σε αυτές τις λίγες μέρες πρέπει να πείσουμε τον κόσμο, γιατί η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να σπαταλήσουμε αυτή την μικρή προεκλογική περίοδο. 2,5 χρόνια τώρα συγκυβερνούμε με τη Νέα Δημοκρατία. Μέσα μου ξέρω ότι έκανα το σωστό. Δεν ήταν τρομερά παράξενο, ότι συνέπειά μου σε αυτή τη διαδικασία των 2,5 χρόνων συνεχίζει να υπάρχει», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κας Γκερέκου.

Για να καταλήξει: «Ο κόσμος που ενδεχομένως με στηρίζει δεν ήθελε να μείνω εκτός πολιτικής. Αφήστε να κάνω τον δικό μου αγώνα σε αυτή την κατάσταση. Εδώ παντρεύονται κόμματα, εδώ συγκυβερνούμε με τη Νέα Δημοκρατία».

Πηγή: thetoc.gr