ΝΙΚΗ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ = 85-68
Την μοναξιά της κορυφής του βαθμολογικού πίνακα απολαμβάνει από το μεσημέρι της Κυριακής η Νίκη, η οποία κατέκτησε εύκολα το ροζ φύλλο αγώνα με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα. Με το “δίποντο” αυτό που ήταν το δέκατο σερί σε ισάριθμα ματς πρωταθλήματος, η Νίκη δημιούργησε το δικό της μεγάλο ρεκόρ και έκανε ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη του στόχου της που είναι η κατάκτηση της πρωτιάς του βαθμολογικού πίνακα μετά το πέρας των 22 αγωνιστικών. Το εξ’ αναβολής ματς που ολοκλήρωσε τις επίσημες υποχρεώσεις της λευκαδίτικης ομάδας εντός του 2014, έληξε με σκορ 85-68, με πέντε παίκτριες του Νίκου Δουβίτσα να σημειώνουν διψήφιο αριθμό πόντων, στην πιο παραγωγική ημέρα της ομάδας της Λευκάδας από την αρχή του “μαραθωνίου”.
Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο όπου οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, σε όλο το υπόλοιπο ματς η γηπεδούχος ομάδα ξέφυγε της αντιπάλου της και έφτασε να προηγηθεί ακόμη και 24 πόντους διαφορά. Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης ήταν ο Νίκος Δουβίτσας να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε νεαρές αθλήτριες που στελεχώνουν την δωδεκάδα και προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Η Νίκη απέδωσε καλό μπάσκετ ικανοποιώντας όλους εκείνους που βρέθηκαν στο Κλειστό να την παρακολουθήσουν, ενώ αξιοποιώντας την ευστοχία της στα τρίποντα (10 συνολικά), έφτασε τους 85 πόντους με την Χαιριστανίδου να σημειώνει τους 22 από αυτούς και να αναδεικνύεται σε πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης.
Δεκάλεπτα: 19-16, 38-27, 66-46, 85-68
Διαιτητές: Τζαμάκου-Μπίσιος
ΝΙΚΗ (Δουβίτσας-Βαφιάς): Χαιριστανίδου 22(1), Αργυρού, Τζίμπο 3(1), Κανταρά 13(1), Μπαλλά 8, Ψυχογυιού 10(2), Μοσχοπούλου 16(1), Καββαδία 1, Κρητικού 12(4), Μπάρκα, Λογοθέτη.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Σιαμέτης): Ντόκου 19(2), Θωμά 17(3), Σαρηγιαννίδου 8(1), Μεντεσίδου 3, Γιοπίτσα 5(1), Παπαδοπούλου 12, Παπαδιά 4, Βαλάκου.

Φωτό: Ηλίας Βασιλείου