17 Νοεμβρίου 1973: Συμπληρώνονται 48 χρόνια από την κορυφαία στιγμή του αντιδικτατορικού αγώνα, από τις κορυφαίες στιγμές του λαού μας για Δημοκρατία και Ελευθερία.

Εκείνος ο αγώνας των φοιτητών ήταν αγώνας ενάντια σε ότι πιο σκοτεινό και ανελεύθερο εκπροσωπούσε αφενός η χούντα των συνταγματαρχών και αφετέρου όσοι τους δημιούργησαν και τους στήριξαν, προκειμένου να διασωθεί και να συντηρηθεί στην εξουσία ό,τι «μαύρο» υπήρχε στην Ελληνική κοινωνία πριν το 1967.

Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, η 17η Νοέμβρη δεν είναι απλά ένας επετειακός εορτασμός αλλά μια ηχηρή υπενθύμιση θυσιών και αγώνων.

48 χρόνια μετά, με τα μηνύματα να παραμένουν επίκαιρα και παλιούς υμνητές της χούντας να κατέχουν καίρια κυβερνητικά πόστα, ανιστόρητοι και ακραία αδιόρθωτοι τοπικοί παράγοντες, εδώ στη Λευκάδα, προκαλούν απερίσκεπτα! Την ίδια τη μέρα της Θυσίας επικαλούνται τον «γεφυροποιό» Ε. Αβέρωφ, προκειμένου να «επιτεθούν» σε όλους όσοι αγωνίστηκαν για Ελευθερία και Δημοκρατία και να τους συκοφαντήσουν.

Μάταιος κόπος!  Πάντα η Εξέγερση του Πολυτεχνείου θα σηματοδοτεί την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, διαχρονικό ορόσημο της αποφασιστικότητας για στήριξη θεσμών και δικαιωμάτων, τελικά της ίδιας της ζωής.

Δεν αφήνουμε τη μνήμη να ξεθωριάσει, υποκλινόμαστε στους νεκρούς, τιμάμε τους αγωνιστές, διεκδικούμε τα αυτονόητα

16/11/2021

Κίνηση «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»