Μόλις επτά αγωνιστικές έμεινε εκτός πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας ο Νίκος Βέκιος, αφού το περασμένο Σάββατο επέστρεψε στον πάγκο του Καναλακίου, στον οποίο θα ντεμπουτάρει στο ματς-ντέρμπι με αντίπαλο τον Παλλευκάδιο. Ο έμπειρος τεχνικός με συνέντευξη που παραχώρησε στο lefkadaweb.gr, έκανε αναφορά στο πρωτάθλημα που είναι σε εξέλιξη και στις ομάδες που πρόκειται να πρωταγωνιστήσουν σε αυτό, ενώ τοποθετήθηκε και για το ματς του ερχόμενου Σαββάτου με αντίπαλο τον πρωτοπόρο Παλλευκάδιο. Η συνέντευξη με τον Νίκο Βέκιο έχει ως εξής:
Ερ.: Το φετινό πρωτάθλημα που έχετε παρακολουθήσει από την κερκίδα και όχι από κάποιον πάγκο σε τι διαφέρει από το περυσινό;
Απ.: Δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι κάποιες ομάδες άλλαξαν όνομα. Από εκεί και πέρα, ο Παλλευκάδιος με τον οποίο αγωνιζόμαστε το Σάββατο είναι ένα από τα φαβορί του πρωταθλήματος. Για εμάς αυτό θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Η ομάδα του Καναλακίου έχει καλύτερο υλικό από πέρυσι. Αν και οι ομάδες χτίζονται στην προετοιμασία, εγώ θα προσπαθήσω όσο μπορώ να διορθώσω τις όποιες ατέλειες υπάρχουν. Με δουλειά και υπομονή, αλλά και χωρίς άγχος, θα δουλέψουμε για να περάσουμε κάποια στοιχεία της δικής μου φιλοσοφίας. Πιστεύω ότι στο τέλος θα είμαστε και εμείς στους πρωταγωνιστές για τον τίτλο.
Ερ.: Είπατε ότι δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα. Το πρωτάθλημα δεν είναι πιο ανταγωνιστικό;
Απ.: Έχω δει όλες τις ομάδες και πιστεύω ότι στα ίδια πράγματα βρισκόμαστε. Η φετινή Πρέβεζα έχει ιστορία μεγάλη, μεγαλύτερη απ’ όλες τις ομάδες πιστεύω. Δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις, αλλά δεν είναι η Βόνιτσα πρωταγωνίστρια, είναι η Πρέβεζα που ήρθε από την Γ’ Εθνική. Δεν λέω ότι η Βόνιτσα μοιάζει με την Πρέβεζα, πέρυσι ήταν η μία, φέτος είναι η άλλη. Οι Ελπίδες είχαν μια καλή ομάδα πέρυσι, στην θέση αυτή τώρα είναι ο Τηλυκράτης. Παραμένει το Καναλάκι και ο Παλλευκάδιος. Αυτές οι ομάδες θα πρωταγωνιστήσουν, δεν έχει αλλάξει κάτι. Πέρυσι ήταν κάποιες ομάδες που μπορούσαν να σου κόψουν βαθμούς, όπως η Πλαγιά, φέτος είναι κάποιες άλλες, όπως ο Λούρος, η Πάργα που είναι ανεβασμένη. Το θέμα είναι ποιο σωματείο θέλει περισσότερο το πρωτάθλημα, το οποίο έχει πολύ δρόμο μπροστά, αφού όλες οι ομάδες χάνουν βαθμούς.
Ερ.: Ο δικός σας φόβος ακούει στο όνομα Παλλευκάδιος που είναι πρώτος ή φοβάστε κάποια άλλη ομάδα;
Απ.: Εγώ ως προπονητής δεν φοβάμαι κανέναν. Αν περάσουμε στην ομάδα μου τα στοιχεία που πρέπει, δεν φοβάμαι τίποτα. Μην ξεχνάτε ότι φέτος ίσως να έχουμε και πλέι οφ. Ανεξαρτήτως τι θα γίνει το Σαββάτο (σ.σ. με αντίπαλο τον Παλλευκάδιο), που θα ευχηθώ να κερδίσει ο καλύτερος ή ο πιο τυχερός, εγώ αυτό που κάνω είναι να μεταφέρω στους παίκτες μου το πνεύμα του νικητή. Όσο πιο γρήγορα το καταφέρω, τόσο το καλύτερο θα είναι για την ομάδα μου.
Ερ.: Είπατε ότι ο Αχέρων έχει καλύτερο υλικό φέτος. Αν συμβαίνει όντως αυτό, τότε που οφείλεται αυτή η πορεία του που δεν είναι η αναμενόμενη;
Απ.: Έγιναν πολλές αλλαγές παικτών. Το υλικό που παρέλαβα με τον συνεργάτη μου τον Τάκη τον Ντούρο, είναι πολύ καλύτερο από το περυσινό. Από εκεί και πέρα είναι και θέμα χημείας. Δεν γνωρίζω τι έγινε και χάθηκαν κάποιοι βαθμοί, αλλά είναι και η τύχη που καθορίζει τα αποτελέσματα. Δεν μπορώ να ρίξω μομφή στον προηγούμενο προπονητή, απεναντίας μπορώ να πω ότι την ομάδα την βρήκα σε καλή κατάσταση. Θα βάλω την δική μου φιλοσοφία και χωρίς άγχος θα πορευτούμε.