Ξεκίνησε, μετά το χάος που άφησε ο απερχόμενος Δήμαρχος Λευκάδας σχετικά με την μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων και αποκάλυψε ο νέος Δήμαρχος Λευκάδας κος Βεργίνης σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, ένας νέος κύκλος αναζήτησης για το τι θα γίνει τελικά με την ΜΟΠΑΚ. Το θέμα φαίνεται να προκαλεί αυξημένο ενδιαφέρον και αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

Όλο και περισσότεροι Λευκαδίτες αντιδρούν στα σχέδια που προωθούσαν τόσα χρόνια οι επερχόμενοι Δήμαρχοι και χωρίς κανένας τους να καταφέρει να ολοκληρώσει αυτό το εργοστάσιο. Και φτάσαμε στο σήμερα όπου καλείται ο νέος Δήμαρχος Λευκάδας μέσα σε χρόνο ρεκόρ να υπογράψει για το έργο και να πάρει ουσιαστικά αποφάσεις οι οποίες θα σφραγίσουν το μέλλον του τόπου για πάρα πολλά χρόνια. Είναι λογικό οι πολίτες, αντιλαμβανόμενοι αυτό που πάει να συμβεί σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του νησιού, να αμφισβητούν τα αρχικά σχέδια. Έτσι και ο πρώην υποψήφιος Δήμαρχος κύριος Βασίλης Αρραβανής αναφέρει σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα:

“Είχα πεί πριν κάμποσα χρόνια,νομίζω το 17, στο τότε Δ.Σ. αλλά καί δημόσια ότι τα 2 χρόνια που λέγανε για την ΜΟΠΑΚ μπορεί να γίνουν δεκαδύο. Είχα πεί επίσης ότι τα έργα αυτά πρέπει να χουν συγκεκριμένη τεχνολογία για ανταλλακτικά και ενδεχόμενη ανανέωση του εξοπλισμού. Αυτά ανεξάρτητα από την άποψη μου ότι πρέπει αντί της ΜΟΠΑΚ να γίνει ένα μεγάλο και σύγχρονο εργοστάσιο απέναντι που υπάρχουν μεγάλες εκτάσεις και σε συνεργασία με τις όμορες περιφέρειες γιά την οποία έλεγε και νομίζω ότι προσπαθεί ο νέος Δήμαρχος.”