Α.Ο. ΚΑΡΥΑΣ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ = 2-1

Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Στα ματς με Αμβρακικό Βόνιτσας και Α.Ο. Παλαίρου το κέρδος του ήταν ένας βαθμός. Αυτή η συγκομιδή οδήγησε κάποιους στο εξής -βιαστικό- συμπέρασμα: “Το λιοντάρι… κοιμήθηκε”. Ο Α.Ο. Καρυάς, όμως, εξακολουθεί να φωνάζει “παρών” και να κάνει αισθητή την παρουσία του. Με την δέκατη νίκη στον φετινό “μαραθώνιο”, αυτή εις βάρος του Κεραυνού Θεσπρωτικού με σκορ 2-1, το λιοντάρι που δείχνει ότι βρυχάται, επέστρεψε εκ νέου στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η ομάδα του Αλέξη Βλασσόπουλου δεν χρειάστηκε να δημιουργήσει πολλές αξιόλογες ευκαιρίες σε αυτό το ματς. Αξιοποιώντας τις λίγες καλές που βρήκε μέσα από το ώριμο παιχνίδι της, πέτυχε τα δύο πολύτιμα γκολ που της χάρισαν το “τρίποντο”. Πρωταγωνιστής από πλευράς γηπεδούχων αναδείχτηκε ο Ορφανός, ο οποίος με δύο γκολ βοήθησε στο “κλείδωμα” της νίκης. Μιας νίκης που επιτεύχθηκε χωρίς… δεκανίκια (τα οποία βρίσκονται στην διάθεση άλλων), παρά μόνο με κατάθεση ψυχής στο βρεγμένο τερέν.

Το 1-0 σημειώθηκε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ορφανού στο 30ο λεπτό. Το πέναλτι κέρδισε ο Χότζα, σε φάση που ο διαιτητής “ξέχασε” να υποδείξει κίτρινη κάρτα (που θα ήταν η δεύτερη) στον παίκτη που υπέπεσε στην παράβαση. Οι γηπεδούχοι άγγιξαν το δεύτερο γκολ στο 56′, ωστόσο η μπάλα μετά την κεφαλιά του Σπύρου Σάντα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κάτσενου. Οι παίκτες του Κεραυνού Θεσπρωτικού προσπάθησαν κυρίως με μεγάλες μπαλιές να βάλουν την μπάλα στην περιοχή του Βενέτη, γεγονός που δεν τους έκανε ιδιαίτερα απειλητικούς. Στο 83′ από ατομική ενέργεια του Σταματέλου η μπάλα έφτασε στον Ορφανό, ο οποίος ελίχθηκε εντός της μεγάλης περιοχής και με αριστερό σουτ πέτυχε το 2-0 που έδωσε “αέρα” νίκης στους γηπεδούχους. Το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε με κεφαλιά του Κούση στο 87′.

ΑΟ ΚΑΡΥΑΣ (Αλ. Βλασσόπουλος): Βενέτης, Π. Χαλκιόπουλος, Μεϊντάνης, Ρεκατσίνας, Σ. Σάντας, Α. Βλάχος, Σταματέλος (89′ Χαγιάννης), Χότζα (60′ Γκολένα), Μονόλιθος (90’+ Κακουλαντωνάκης ), Ορφανός, Κρητικός.