Το τριπλό σφύριγμα λήξης στο τελευταίο ματς των πλέι άουτ με αντίπαλο την Σινώπη, μείωσε κατά πολύ τις θετικές σκέψεις για παραμονή στην Α’ Κατηγορία. Οι απαισιόδοξοι στο στρατόπεδο του Α.Ο. Καρυάς, αμέσως μετά την αυλαία στην αγωνιστική περίοδο που έπεσε για την ομάδα τους στο ΔΑΚ Ζαλόγγου, άρχισαν να κάνουν λόγο για τον… χορό του Ζαλόγγου που έβλεπαν να έρχεται. Ακόμα και όταν ο Αχέρων Καναλακίου έδειχνε να πετυχαίνει τον στόχο της ανόδου και έδινε το δικαίωμα στον Α.Ο.Κ. να πανυγηρίσει την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία, ορισμένοι με το μυαλό στην ελληνική μυθολογία, φαντάζονταν τον Αχέροντα ως την ομάδα που θα έστελνε το σωματείο της καρδιάς τους στον… Κάτω Κόσμο. Η εξέλιξη των μπαράζ ανόδου από την Α’ Κατηγορία στην Γ’ Εθνική, που ήταν το τελευταίο “κλειδί” για την διατήρηση της ομάδας της ορεινής Λευκάδα στην πρώτη τη τάξει κατηγορία της ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας, δικαίωσε τους αισιόδοξους και φυσικά απέτρεψε το… βύθισμα στα τάρταρα. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, μια ανώτερη δύναμη είχε κρατήσει στην ζωή τον Α.Ο.Κ.
Η πρώτη παρουσία της… ξένης δύναμης στα δρώμενα της ομάδας της Καρυάς, ήταν πριν από ένα χρόνο. Τότε που ο Τηλυκράτης και οι Ελπίδες έγιναν “ένα” αδειάζοντας μία θέση στην Α’ Κατηγορία. Τυχερός ο Α.Ο.Κ. που από τα δύσβατα μονοπάτια της Β’ Κατηγορίας βρέθηκε “εν μια νυκτί” στις λεωφόρους του μεγάλου πρωταθλήματος της ΕΠΣ Π-Λ (προαγωγή που την άξιζε βέβαια λόγω της πολύ καλής παρουσίας του στους αγωνιστικούς χώρους).
Δύσκολη αποστολή πέρυσι, ακόμα δυσκολότερη την σεζόν που ολοκληρώθηκε. Με την ανώτερη δύναμη να πλανάται πάνω από τον ουρανό του, ο Α.Ο.Κ. πέτυχε τον στόχο του (πέρυσι αλλά και φέτος) την τελευταία στιγμή. Ένα τρίτο γεγονός με την συνδρομή της ανώτερης δύναμης αρκεί για να πιστέψουν στην Καρυά ότι γίνονται και θαύματα…