Λιγότερο από δύο 24ωρα απέμειναν για το εναρκτήριο σφύριγμα στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας. Ένα πρωτάθλημα που αναμένεται με ενδιαφέρον, αφού σε αυτό πρόκειται να λάβουν μέρος όλα τα “μεγάλα” ονόματα του τοπικού μας ποδοσφαίρου, με εξαίρεση τον Εθνικό Φιλιππιάδας που είναι στην Γ’ Εθνική και τον Οδυσσέα που πρόκειται θα “κατέβει” στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας της ΕΠΣ. Με αφορμή την επίσημη “πρώτη”, συλλέξαμε κάποια στοιχεία που χρίζουν αναφοράς ενόψει του “μαραθωνίου” που αναμένεται να συγκεντρώσει τα βλέμματα των φιλάθλων Πρέβεζας, Λευκάδας, αλλά και μέρους της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ
Ο περυσινός πρωταθλητής (Αχέρων Καναλακίου) δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την άνοδο. Ενισχυμένος (ξεχωρίζει η απόκτηση του Χρήστου Μήτση), με νέο προπονητή (τον Δημήτρη Μουρούτη) θέλει να πάρει αυτό που έχασε στα μπαράζ. Δηλαδή, την άνοδο. Για να το καταφέρει, πρέπει να κατακτήσει το πρωτάθλημα για δεύτερη σερί σεζόν.

ΟΙ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ
Δύο είναι οι ομάδες που ήρθαν από την παραπάνω κατηγορία. Ο ΠΣ Πρέβεζα (Αγ. Θωμάς τα προηγούμενα χρόνια και πιο πριν ΠΑΣ Πρέβεζα) με τον ίδιο προπονητή που ολοκλήρωσε την σεζόν (Κώστα Αμάραντο) και πολλά νέα πρόσωπα, αλλά και ο Κεραυνός Θεσπρωτικού που δεν έχει πλέον τον Βαγγέλη Φίντζο στον πάγκο του.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Ο Τηλυκράτης επιστρέφει στα γήπεδα. Ο ΑΣ Τηλυκράτης στα χαρτιά έχει διαλυθεί, στην θέση του όμως βρίσκεται ο Νέος Τηλυκράτης που προήλθε από την μετονομασία των Ελπίδων Νυδρίου.

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ
Η Δόξα Βασιλικής μπορεί να μην κατάφερε να διατηρηθεί στην κατηγορία, η άνοδος όμως του Α.Ο. Σύβρου, έφερε την συγχώνευση των δύο ομάδων. Με το όνομα “Απόλλων” (στα χαρτιά λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών παραμένει Α.Ο. Σύβρου), η Νότιος Λευκάδα συνεχίζει να έχει εκπρόσωπο στην μεγάλη κατηγορία.

ΠΛΕΪ ΟΦ
Ενέργεια που στόχο έχει να αποτρέψει την χαλαρότητα των ομάδων προς το φινάλε της σεζόν και να δώσει περισσότερο ενδιαφέρον στο νέο πρωτάθλημα, είναι αυτή που επαναφέρει τα πλέι οφ. Η διεξαγωγή τους (αν η διαφορά πρώτου και δεύτερου είναι στους τέσσερις (4) βαθμούς δεν θα διεξαχθούν) πρόκειται να κρατήσει σε εγρήγορση τους πρώτους του βαθμολογικού πίνακα μέχρι και την τελευταία στιγμή.

ΓΙΑΤΡΟΙ
Για πρώτη φορά η παρουσία τους στα γήπεδα θα είναι υποχρεωτική. Χωρίς την παρουσία γιατρού κανένα ματς δεν θα ξεκινάει, ενώ η γηπεδούχος ομάδα που δεν θα έχει μεριμνήσει για κάτι τέτοιο, θα μηδενίζεται με απόφαση της διοργανώτριας αρχής.

ΓΗΠΕΔΑ ΜΕ ΧΩΜΑ
Το θέμα για την υποχρεωτική διεξαγωγή των αγώνων της Α’ Κατηγορίας σε γήπεδα με χλοοτάπητα δεν προχώρησε. Αυτή θα είναι η τελευταία σεζόν που θα διεξαχθούν αγώνες σε ξερό αγωνιστικό χώρο.