Η αναβολή των αγώνων του Σαββάτου προκαλεί μεγάλο πρόβλημα σε 10 από τις 16 ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας. Κι αυτό γιατί τα σωματεία της μεγάλης κατηγορίας που συνεχίζουν στον θεσμό του Κυπέλλου, θα κληθούν να δώσουν τέσσερα επίσημα ματς σε διάστημα 11 ημερών! Αν η ΕΠΣ προχωρήσει στον ορισμό των αγώνων Κυπέλλου για τις 15 Οκτωβρίου, τότε οι παίκτες των 10 ομάδων έχουν μπροστά τους Γολγοθά. Ας δούμε πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα:
Τετάρτη 8 Οκτωβρίου: 3η αγωνιστική Α’ Κατηγορίας.
Σάββατο 11 Οκτωβρίου: 4η αγωνιστική Α’ Κατηγορίας.
Τετάρτη 15 Οκτωβρίου: Β’ φάση Κυπέλλου.
Σάββατο 18 Οκτωβρίου: 5η αγωνιστική Α’ Κατηγορίας.
Επίσημο ματς ανά τρεις ημέρες καλούνται να δώσουν οι παίκτες των ομάδων: Τηλυκράτης, Παλλευκάδιος, Σφακιώτες, Απόλλων ΝΛ, ΠΣ Πρέβεζα, ΑΕ Πρέβεζας, Απόλλων Πάργας, Λούρος, Πλαγιά και Θεσπρωτικό.
Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Ότι οι ομάδες αυτές καλούνται να αποδείξουν ότι έχουν το βάθος και την ποιότητα να διαχειριστούν τους συνεχόμενους αγώνες. Επειδή βρισκόμαστε στις πρώτες… στροφές της σεζόν, είναι βέβαιο ότι κάποιες ομάδες θα “γονατίσουν”. Η διαδικασία αυτή πρόκειται να κάνει περισσότερο κακό στα σωματεία που έχουν λιγότερους παίκτες στο ρόστερ τους. Όσοι δεν έχουν την επιλογή του ροτέισον που έχουν οι προπονητές των λεγόμενων “μεγάλων” ομάδων, θα χάσουν τόσο σε “φρεσκάδα”, όσο φυσικά και σε ανταγωνιστικότητα, με ότι σημαίνει αυτό για το πρωτάθλημα που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Η μετάθεση των αγώνων Κυπέλλου για αργότερα μοιάζει ως μια καλή λύση, εντούτοις αν γίνει θα γίνει με μεγάλη δυσκολία, αφού κενές ημερομηνίες δεν υπάρχουν. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον, ότι οι ομάδες θα ξεμπερδέψουν μέσα από αυτό τον Γολγοθά με τους λιγότερο δυνατούς τραυματισμούς.