Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, ο πρωταθλητής της Α’ Κατηγορίας ανακηρύχτηκε μέσα από την διαδικασία των πλέι οφ. Τέσσερα ματς με την συμμετοχή πέντε ομάδων. Μια διαδικασία αγχωτική, μια διαδικασία που δίνει ελπίδες σε κάθε ομάδα για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου. Αυτός που τα κατάφερε είναι ο Τηλυκράτης, ο πρώτος του βαθμολογικού πίνακα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Πέρυσι ήταν ο 5ος της κατάταξης ΠΣ Πρέβεζα που έπαιξε τρία 90λεπτα (όλα μακριά από την έδρα του) και διεκδίκησε μέχρι τέλους τον τίτλο που πήγε στο Καναλάκι, φέτος είδαμε τον Παλλευκάδιο, που στα δύο πρώτα ματς του στην διαδικασία έπαιξε ως γηπεδούχος, να αγωνίζεται σε τρία παιχνίδια των πλέι οφ και να διεκδικεί μέχρι τα τελευταία λεπτά του “τελικού” το στέμμα του πρωταθλητή που φορέθηκε από τον Τηλυκράτη. Ακολουθεί η ανάδειξη των προσώπων αυτών που “σημάδεψαν” την διαδικασία των πλέι οφ:

PLAY 15-16 MAKRΜακρυγιάννης (Τηλυκράτης): Ο σκόρερ του “τελικού”. Ο Τηλυκράτης είχε τον τίτλο στα χέρια του με το στείρο 0-0, ωστόσο ήρθε το γκολ του νεαρού επιθετικού για να κάνει πιο γλυκιά για την ομάδα του την λήξη του πρωταθλήματος. Η απόκτησή του από το Καναλάκι τον περασμένο Ιανουάριο δεν ήταν εύκολη υπόθεση, η επιμονή όμως των ανθρώπων του Τηλυκράτη και η θέληση του ίδιου για να επιστρέψει στην Λευκάδα, οδήγησαν στην πραγματοποίηση της μεταγραφής. Η ικανότητά του να “τελειώνει” φάσεις, αλλά και η ταχύτητά του που τον βοηθάει όταν βρίσκει ανοιχτούς χώρους, κάτι που συνέβη και στον “τελικό” στην φάση του γκολ, είναι στοιχεία που τον κάνουν απαραίτητο για την ομάδα του. Η κίνηση του να βγάλει το σορτσάκι του κατά τον πανηγυρισμό του γκολ του “τελικού” καλό θα ήταν να είχε αποφευχθεί, αφού τέτοια γεγονότα δεν αφήνουν θετικές αντυπώσεις.

PLAY 15-16 TOYLKERΤουλκερίδης (Παλλευκάδιος): Και στα τρία ματς των πλέι οφ χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή. Αυτό δεν τον εμπόδισε να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της διαδικασίας με δύο γκολ. Η ικανότητά του στις εκτελέσεις στημένων φάσεων είναι αυτή που του έδωσε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ. Στο ματς με τον Λούρο βρήκε δίχτυα με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, ενώ σε αυτό με την Πάργα σκόραρε από το σημείο του πέναλτι. Δύο γκολ που έκαναν πιο εύκολη την ζωή της ομάδας του και μείωσαν το άγχος για την πρόκριση στον “τελικό”. Είναι ο παίκτης του οποίου η μεταγραφή ανακοινώθηκε νωρίτερα από κάθε άλλη, ωστόσο τα λεπτά συμμετοχής του δεν ήταν αυτά που θα ήθελε ο ίδιος εξαιτίας των τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν. Όταν όμως πατούσε χορτάρι τα έδινε όλα για την ομάδα του. Αθόρυβος εργάτης, ένα τρεχαντήρι χαμηλών τόνων που έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα και δεν τα “χάνει” όταν βρεθεί απέναντι στην αντίπαλη εστία.

PLAY 15-16 KOSMOSΚόσμος: Ο φίλαθλος κόσμος της Λευκάδας δεν επισκέπτεται πλέον με την ίδια συχνότητα που το έκανε παλαιότερα την κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου, στα λεγόμενα “μεγάλα” ματς όμως, δίνει το “παρών” και προσφέρει το χειροκρότημά του στην ομάδα που στηρίζει. Ο “τελικός” του πρωταθλήματος έγινε μπροστά σε μια γεμάτη κερκίδα, γεγονός που δείχνει ότι ο κόσμος διψάει για σπουδαία ματς. Πολύ δε περισσότερο, ο κόσμος του Τηλυκράτη, που είχε μάθει να βλέπει την ομάδα του σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Η ελπίδα για το βήμα παραπάνω έχει ενεργοποιήσει τον φίλαθλο κόσμο στην παρουσία του οποίου ποντάρει πολλά η διοίκηση και οι παίκτες της ομάδας. Ο φίλαθλος κόσμος της Λευκάδας και της γύρω περιοχής απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι θέλει να βλέπει σημαντικά ματς, παρά το ότι γνωρίζει ότι το ποδόσφαιρο που παίζουν οι ομάδες σε αυτά δεν είναι εκείνο που περιμένει να δει. Όπως δεν ήταν αυτό που περίμενε να δει στον “τελικό”, εκεί όπου βέβαια οι ομάδες ήταν αγχωμένες περισσότερο από κάθε άλλη φορά εξαιτίας του ότι ήταν η τελευταία τους ευκαιρία για τον τίτλο.

PLAY 15-16 DIAITHSIAΔιαιτησία: Η κρισιμότητα των τεσσάρων αγώνων των πλέι οφ δεν ήταν εύκολο να αφήσει εκτός… κάδρου την διαιτησία. Λάθη στα ματς υπήρξαν, ωστόσο δεν επηρέασαν -για καλή τύχη των διαιτητών- την εξέλιξη της διαδικασίας παρά τα όσα ακούστηκαν για το γκολ του Παλλευκάδιου που ακυρώθηκε και αυτό του Λούρου που μέτρησε (και τα δύο στο ματς Παλλευκάδιος-Λούρος) που δεν άλλαξαν όμως την ομάδα που δικαιούνταν την πρόκριση. Πολλές φωνές υπήρξαν και στο ματς Παλλευκάδιος – Πάργα για υπόδειξη πέναλτι εις βάρος της φιλοξενούμενης ομάδας, μάλιστα ζητήθηκε και η συνδρομή της αστυνομίας για να βοηθήσει να επέλθει η ηρεμία. Η σφυρίχτρα του “τελικού” πήγε στον καλύτερο την τελευταία διετία διαιτητή της ΕΠΣ, αυτός απέφυγε το κραυγαλέο λάθος και έτσι το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς να επηρεαστεί το τελικό αποτέλεσμα.

Πηγή: “Τα Νέα της Λευκάδας” — Γιώργος Δευτεραίος