ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΑΜΟΝΗΣ και χωρίς μεγάλα ρίσκα αναμένεται να είναι αυτό μεταξύ Παλλευκάδιου και Τηλυκράτη. Δύσκολα θα υπάρξει καλός ρυθμός, ενώ το σενάριο να δούμε “χτύπημα” στο τελευταίο ημίωρο, όταν η κούραση θα αρχίσει να βαραίνει τα πόδια, μοιάζει πολύ πιθανό. Τέτοιου είδους ματς κρίνονται στις λεπτομέρειες, που μπορεί να είναι είτε ένα αμυντικό λάθος, είτε μια στημένη φάση.
ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ στα παραπάνω και με το σκεπτικό που λέει ότι θα πάμε σε ένα κλειστό ματς με μικρό σκορ, δύσκολα κάποιος μπορεί να προβλέψει ποιος θα “καθαρίσει” για την ομάδα του. Όποιος πάντως επιχειρήσει να ξεχωρίσει τους παίκτες που συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να κρίνουν το ντέρμπι, θα σταθεί σε δύο ονόματα. Γιώργος Ορφανός για τον Παλλευκάδιο και Παύλος Μακρυγιάννης για τον Τηλυκράτη.

orfanos
Ο ΠΡΩΤΟΣ, είναι ο άνθρωπος από τα πόδια του οποίου θα ξεκινήσουν πολλές επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων. Το κέφι και η αποφασιστικότητά του, αλλά και ο τρόπος που θα μαρκαριστεί, θα καθορίσουν πολλά στο δημιουργικό κομμάτι του Παλλευκάδιου, στο passing game του οποίου ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός αποτελεί σημείο “κλειδί”. Ο Γιώργος Ορφανός πέρα από το ότι συγκαταλέγεται στους αθλητές που μπορούν εύκολα να βρουν δίχτυα, έχει την δυνατότητα με τα καλά του χτυπήματα στις στημένες φάσεις, στοιχείο σημαντικό σε ένα ντέρμπι, να δώσει την ευκαιρία σε συμπαίκτες του να βρεθούν “φάτσα” με το γκολ.

makrygian
ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ Τηλυκράτη, ο οποίος διαθέτει τους παίκτες που έχουν την κάθετη πάσα, αλλά και τον τρόπο να πλαγιοκοπήσουν την αντίπαλη άμυνα, πολλά θα κριθούν από την καταστάση στην οποία θα βρεθεί ο επιθετικός του Παύλος Μακρυγιάννης. Παίκτης με αγωνιστικό εγωισμό και αστραπιαίες κινήσεις στα τελειώματα, είναι αυτός που αναζητείται περισσότερο από κάθε άλλον από τους συμπαίκτες του. Το πάθος του και σε αυτό το ματς θα είναι μεγάλο, η αποτελεσματικότητά του όμως, αλλά και το ομαδικό του παιχνίδι είναι τα στοιχεία αυτά που θα καθορίσουν το λευκαδίτικο ντέρμπι.