Με τα ματς της 6ης αγωνιστικής ολοκληρώθηκαν τα πλέι άουτ της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας, ενώ παράλληλα με τα δύο αυτά παιχνίδια έπεσε και η αυλαία στο πρώτο τη τάξει πρωτάθλημα της Ένωσης. Στην διαδικασία για την αποφυγή του υποβιβασμού έλαβαν μέρος τέσσερα σωματεία που είναι η Σινώπη, ο Απόλλων Νότιας Λευκάδας, η Καρυά και οι Σφακιώτες. Στα δύο τελευταία ματς, Σινώπη και Καρυά έμειναν στο 1-1, ενώ ο Απόλλων Νότιας Λευκάδας κέρδισε στην έδρα των Σφακιωτών με σκορ 4-2.
Στο ΔΑΚ Ζαλόγγου η Καρυά έχασε πέναλτι με τον Γεωργάκη στο 20′, η γηπεδούχος ομαδά προηγήθηκε με τον Ν. Ιορδάνογλου στο 63′, ενώ στο 68′ ο Γεωργάκης ήταν αυτός που έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Η Καρυά που ήθελε την νίκη για την πρωτιά στον βαθμολογικό πίνακα, δεν πέτυχε τον στόχο της και έτσι με το 1-1 βρέθηκε στην τρίτη θέση. Στο άλλο ματς ο ΠΑΣ προηγήθηκε με τον Άλπι, ο Χότζα ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους, ενώ η ομάδα του Βαγγέλη Μάλφα ξαναπήρε το προβάδισμα με γκολ του Καρύδη (2-1). Το 2-2 που ήταν σκορ ημιχρόνου σημειώθηκε από τον Αντύπα. Στο δεύτερο ημίχρονο με δύο ακόμα γκολ από πλευράς Απόλλωνα (τα πέτυχαν ο Ι. Βακουφτσής και ο Χότζα) διαμορφώθηκε το τελικό 2-4. Με το σκορ αυτό ο Απόλλων ΝΛ βρέθηκε στην δεύτερη θέση, ενώ ο αδιάφορος βαθμολογικά ΠΑΣ Σφακιωτών, υποβιβάστηκε στην Β’ Κατηγορία.
Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής ημέρας έδωσαν στην ομάδα της Σινώπης την απευθείας παραμονή στην Α’ Κατηγορία. Ο δεύτερος Απόλλων θέλει παραμονή του Εθνικού Φιλιππιάδας στην Γ’ Εθνική Ή άνοδο του Καναλακίου από την Α’ στην Γ’, για να διατηρηθεί στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας. Η Καρυά θα παραμείνει στην Α’ μόνο αν η Φιλιππιάδα ΚΑΙ το Καναλάκι πετυχούν τον στόχο τους (παραμονή και άνοδος αντίστοιχα). Δείτε στο αρχείο που ακολουθεί τα αποτελέσματα και την τελική βαθμολογία των πλέι άουτ: PLAY OUT A’ EPS P-L 6H AGON

* Φωτό αρχείου