Αρχίζουν και οι «Διάλογοι Γονέων»!
Για 4η συνεχή χρονιά, αρχίζουν σε λίγες ημέρες και οι «Διάλογοι Γονέων», μια πρωτοβουλία της τοπικής μας Εκκλησίας για τη στήριξη της οικογένειας.
Οι αξιόλογοι και έμπειροι ομιλητές που έχουν κληθεί και φέτος να μιλήσουν στις συνάξεις αυτές, που θα λαμβάνουν χώρα στο ζεστό χώρο της «Καταφυγής» (πρώην ΝΕΛΕ ή παλαιά Μητρόπολη – οδ. Μεγανησίου 5, κοντά στην Κεντρική Πλατεία), συνιστούν μια ωφέλιμη πρόταση επικοινωνίας με «προβληματισμένους» νέους γονείς!
Η πρώτη συνάντηση των «Διαλόγων Γονέων» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 6.30 μ.μ., με ομιλητή τον ψυχίατρο κ. Φώτιο Μουχούρτη και θέμα: «Το άγχος στην καθημερινότητά μας».
Στη διάρκεια της ομιλίας, σε άλλο χώρο του ίδιου κτιρίου, θα υπάρχει πάντοτε δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά, προκειμένου οι γονείς να συμμετέχουν απερίσπαστοι στο διάλογο.

Πρώτη Σύναξη Στελεχών Νεανικού Έργου της Ι. Μητροπόλεως
Το απόγευμα της Παρασκευής, 26 Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε η πρώτη, για φέτος, Σύναξη των Στελεχών του Νεανικού Έργου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στην «Καταφυγή», μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Θεοφίλου, ο οποίος απηύθυνε τον πατρικό του χαιρετισμό στους κληρικούς και τους λαϊκούς που πρόκειται να διακονήσουν στο κατηχητικό έργο της Εκκλησίας μας τη φετινή χρονιά. Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας έδωσε πρακτικές οδηγίες για το ήδη αρχόμενο κατηχητικό έτος στους συνεργάτες του. Ακολούθησε ενημέρωση για το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατηχητών της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, προγραμματισμός των φετινών δράσεων για τους νέους μας και ενδιαφέρουσα συζήτηση.