Φορείς και Σωματεία του νησιού μας συνεχίζουν τον αγώνα κατά της υποβάθμισης των δομών υγείας του νησιού μας, όπως ψηφίστηκε σε πρόσφατη συνέλευση, μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Μετά την κατάληψη στα εκδοτήρια εισιτηρίων του Νοσοκομείου και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση την περασμένη Τρίτη και την τρίωρη στάση εργασίας και πορεία στο Δήμαρχο και την Περιφέρεια την περασμένη Πέμπτη, οι αγωνιστικές δράσεις κορυφώθηκαν με συλλαλητήριο ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου και των δομών υγείας, το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον Άγιο Μηνά.

Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από το Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου, το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας-Βόνιτσας, το Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το Σύνδεσμο Συνεταιριστικών Υπαλλήλων, το Σύλλογο Φοιτητών ΤΕΙ, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και την Ένωση ΕΒΕ Λευκάδας.

Εκπρόσωποί των Φορέων και των Σωματείων μίλησαν στο συλλαλητήριο, τονίζοντας την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι δομές υγείας στο νησί μας, αλλά και την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρις ότου βρεθεί λύση. Πάγια αιτήματά τους:

  • ΟΧΙ στο κλείσιμο της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου και του ΚΥ Βασιλικής
  • ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση της Υγείας
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
  • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία

Ακολούθησε πορεία κατά μήκος της κεντρικής αγοράς, που κατέληξε στην πλωτή γέφυρα, η οποία αποκλειστικέ συμβολικά για λίγη ώρα.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, η ανταπόκριση του κόσμου της Λευκάδας δεν ήταν η αναμενόμενη, συγκριτικά με τη σοβαρότητα του προβλήματος. Ενός προβλήματος που το βιώνουν καθημερινά όλοι οι πολίτες αυτού του τόπου…