Άνοιξαν τα 81 εκλογικά τμήματα Λευκάδας Καλάμου και Καστού όπου ψηφίζουμε μόνο για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων όπου οι πολίτες θα αποφασίσουν για την επόμενη Περιφερειακή Αρχή είτε με Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου είτε με Γιάννη Τρεπεκλή.

Κατά την επαναληπτική ψηφοφορία δεν τίθεται σταυρός προτίμησης, καθόσον αυτή διεξάγεται μεταξύ των υποψήφιων περιφερειαρχών και δημάρχων των 2 συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους. Η σημείωση, ωστόσο, σταυρού προτίμησης δεν συνεπάγεται την ακυρότητα του ψηφοδελτίου. Δηλαδή όσοι πολίτες σταυρώσουν από άγνοια το ψηφοδέλτιο αυτό δεν θα είναι άκυρο.

Ο συνδυασμός που θα αναδειχθεί νικητής των επαναληπτικών εκλογών λαμβάνει τα 3/5 (60%) των εδρών του δημοτικού ή περιφερειακού συμβουλίου αντίστοιχα.

Οι εκλογείς μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για τον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος από την εφαρμογή «Μάθε που ψηφίζεις» του Υπουργείου Εσωτερικών στην ηλεκτρονική διεύθυνση mpp.ypes.gov.gr, καθώς και από τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και τους Δήμους.

(φωτο via zantetimes.gr)