“ΣΟΥΦΡΑΖΕΤΕΣ”
Μια ταινία που πρέπει να δουν όλες οι γυναίκες!
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/5 έως ΔΕΥΤΕΡΑ 16/5.
Ώρες προβολών : 9.30 μ.μ.

Μέσα από τον αγώνα για την ισότητα των δύο φύλων, αναδύεται ένας ύμνος στον αγώνα για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Γιατί ζωή χωρίς αυτά, δεν αξίζει να τη ζεις. Φεύγεις από την ταινία συγκλονισμένη/ος και ταυτόχρονα με την λυτρωτική προτροπή ότι αυτόν τον δρόμο δεν τον εγκαταλείπεις, ακόμη και όταν βαδίζεις μόνη/ος.
Οι Κάρεϊ Μάλιγκαν και Μέριλ Στριπ δίνουν το παρόν στο φιλμ «Σουφραζέτες» («Suffragette» ) που συγκινεί, θυμίζοντας τους αγώνες των γυναικών για μια ισότιμη θέση στις ανδροκρατούμενες κοινωνίες. Η υπόθεση, μας ταξιδεύει στην Αγγλία των αρχών του 20ου αιώνα όπου γίνονται τα πρώτα βήματα του φεμινιστικού κινήματος, με τις εργαζόμενες γυναίκες να βλέπουν τις ειρηνικές τους διαμαρτυρίες να μην φέρνουν καμία αλλαγή. Τότε, η ριζοσπαστικοποίηση του αγώνα γίνεται μονόδρομος στην προσπάθειά τους για ισοτιμία, ρισκάροντας τα πάντα στη ζωή τους.
Την σκηνοθεσία υπογράφει η Σάρα Γκάβρον («Brick Lane» ) ενώ το σενάριο υπογράφει η Άμπι Μόργκαν ( «Σιδηρά Κυρία», «Shame» ). Στην ταινία συμπρωταγωνιστούν οι Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Ρομόλα Γκαράι, Μπεν Γουίσο, Μπρένταν Γκλίσον και Αν- Μαρί Νταφ.

boschetto01